Ezért fontos a medencefedés

A medencék megfelelő karbantartásához a medence takarása éppúgy hozzátartozik, mint a víztisztítás vagy fertőtlenítés és a lefolyók átfolyóságának biztosítása. A medencetakarónál hatékonyabb megoldásnak mutatkozik a medencefedés.

Egyébként a cikk végére jól láthatjuk majd, hogy a medencefedés a tisztaságot és a vízvezetékek állapotát milyen nagy mértékben befolyásolja pozitív irányba. Sajnos vannak, akik félvállról veszik a medence ápolását, karbantartását, azonban idővel rájönnek, hogy mennyi bosszúságtól, költségtől kímélik meg magukat egy medencetakaró beszerzésével és arra is, hogy számos plusz előnnyel szolgál, ha a medencét használaton kívül lefedik. Aki hosszútávon szeretné élvezni medencéje előnyeit, idővel azon is elgondolkodik, hogy medencefedést készíttessen.

A medencetakaró egyik fő, vagy talán legfontosabb haszna, hogy a medence vizébe nagyságrendekkel kevesebb szennyeződés kerül bele, ha fizikailag védjük ettől. Nyilvánvaló, hogy ha kevesebb a szennyeződés, akkor a vízforgatónak is kevesebb „dolga” van, tehát lassabban használódik el benne a papírbetét vagy jobb esetben kvarchomok.

Ezért fontos a medencefedés

Ezért fontos a medencefedés

De természetesen nem csak szűrőbetét használódik. A lefolyók, a vízforgató éppúgy ki van téve a használódásnak. Nagyon szennyeződések hatására egyszerre eldugulhat, de könnyen előfordulhat lassú lerakódás okozta dugulás. A dugulások veszélye pedig nem csupán annyi, hogy szakembert kell hívni a dugulás elhárítására, hanem csőrepedés, is előfordulhat. A medencetakarók használat közben lekerülnek a medencéről, így éppúgy belekerülhetnek falevelek, rovarok és bármi más, ám egy fedett medencénél ilyen veszély sincs.

A szennyeződések belekerülésének minimalizálásából következik az is, hogy a medence vize sokkal nehezebben algásodik, így kevesebb vegyszeres tisztításra van szükség. Ez egyrészt környezetbarát, másrészt pénztárcakímélő, hiszen a medencetisztító szerek boros áron kaphatók, de szükségesek.

A medencefedés másik áldásos hatása, hogy akár hetekkel is meg lehet hosszabbítani a fürdési szezont. A fedett medence hőmérséklete már kevesebb napsütés hatására is gyorsan növekszik, ezzel szemben az idő hűvösebbre fordulásával lassan csökken. ebből következik, hogy már akár májusban el lehet kezdeni a medence használatát és akár szeptember végéig, október elejéig komfortosan lehet benne fürödni. Bizonyos esetekben akár az év felében lehetőség van a medence használatára.

Hozzászólás írása