Év elején hódítanak a kényelmes női csizmák

Az idei tél nem örvendeztetett meg fehér karácsonnyal és sem előtte, sem utána nem kellett havat lapátolnunk. Bár valóban nincs térdig érő hó, a köd szitálás, a jeges eső és a záporok azért még most is jellemzőek. Az év elején pedig még talaj menti fagy és csúszós, ónos eső is nehezítette a közlekedést.

A sportcipők és topánkák, sőt még a magas sarkúak is felejtősek sajnos, a bakancsok, a hosszú szárú női cipők és a csizmák azonban erősen ajánlottak.

Az enyhébb időjárás szerencsére sokszor lehetővé teszi, hogy a nők akár hosszabb-rövidebb szoknyát is felvehessenek, ehhez pedig egy csizma ideális választás. Nem csoda, hogy egyre többen választják a divatosabb, megfizethető áron elérhető hosszú szárú csizmákat. A színek tekintetében az őszies színvilág hódít: a sötét sárga, a barna, a szürke és a fekete. Sokan választják a szőrmés, csatos és cipzáros változatokat is.

A csizma nem csak meleg és kényelmes, de divatos is

Ha nem is repkednek úgy a mínuszok mint néhány évvel ezelőtt, amikor a -20 Celsius fok sem volt meglepő, azért a fagypont közeli állapot mindennapos jelenség. Érdemes ezért a latyakos útra olyan lábbelit választani, ami nem ázik be egy pocsolyában, de a hidegnek is kellőképpen ellenáll.

A hosszú szárú vékony csizmák között sok ilyet találni. Ezek a vízálló darabok pedig illenek a legújabb divatos trendhez színben és fazonban egyaránt. A hosszú csizmák előnye még, hogy hosszabbnak mutatják a lábszárat és nyújtják az alakot, így alacsonyabb termetűek számára is erősen ajánlott a viselete.

A női csizmák nem csak hétköznapi használatra alkalmasak, hanem akár fontosabb eseményekre, rendezvényekre és megnyitókra is kellemes és szép viseletek. A zord időjárás miatt pedig érdemes a lapos talpú változatokhoz nyúlnunk.

A különböző kialakítások, színek és árnyalatok között pedig biztosan megtaláljuk azt az ideális női csizmát, amelyik miatt nem kell majd meglévő ruhatárunkat is felújítanunk és több szetthez is tökéletesen illeszkedik.

Hozzászólás írása