Most érdemes még a nyári gumi akciók lehetőségével élni

Mikor kell cserélni az autógumit? Tavasszal napról napra kezd emelkedni a hőmérséklet, és az autót ez alapján kell felszerelni a megfelelő autógumival. Általában a gumiabroncs csere márciusban a legalkalmasabb, de akár áprilisban is cserélhető, erre nem lehet pontos dátumot meghatározni.

Noha a nyári abroncs cserének időpontjára nincs előírva jogszabály, amikor a hőmérséklet folyamatosan 7 C fok fölé emelkedik a környezetedben és már biztosan nem fog havazni, a szakemberek javasolják a téli gumik nyári gumira való lecserélését.

Miért nem ajánlott téli gumiabroncsot használni nyáron? Nem sokan ismerik a téli és nyári autógumik közti különbségeket, és hogy miért indokolt 7 C fok feletti hőmérsékleten a téli gumiabroncs cseréje a nyári gumiabroncsra.

A maximális vezetési biztonság érdekében ajánlott minden évszakban, tehát nyáron is a legmegfelelőbb autógumit használni. A téli gumikkal elért féktávolság a meleg évszakban sokkal nagyobb. Magas hőmérsékletekhez gyártott autógumik esetén a használt gumi-keverék sokkal keményebb, mint a téli vagy négyévszakos gumiknál.

Ez a vegyület nagy sebességnél és nedves felületen is megőrzi a nyári gumiabroncsok magas színvonalát, és a futófelület nagy mélysége mindenféle úton erős tapadást biztosít. Tehát legfőként a saját biztonságod érdekében van szükséged nyári gumiabroncsra.

Ha mégis szándékodban áll téli gumiabroncsot használni nyáron, próbáld ki a következő kísérletet: miközben egy helyben állsz, forgasd el többször a kormánykereket, és az abroncsok alatt egy vékony gumiréteg fog maradni. A téli gumiabroncs nyári használatakor sokkal gyorsabban elkopik, hiszen arra tervezték őket, hogy sikeresen fékezzen a jégen, megfeleljen a havas utakon, nem pedig a forró aszfalton.

(fotó: www.fksz.hu)

Összegezve: ha nyáron használod a téli abroncsokat, azok használhatatlanok lesznek a számukra megfelelő évszakban, és ami a legfontosabb, a biztonságodat kockáztatod a nem megfelelően felszerelt autó használatakor. Csak a nyári autógumik tartalmaznak olyan vegyületeket, melyek 7 C fok feletti hőmérsékleten a legjobb tapadást nyújtják. Ha még időben elintézed a nyárigumi beszerzését, akkor a pénztárcád sem fogja bánni ezt a döntését.

Még nem rendeltél autógumit online és nem tudod, melyik áruházat válaszd? A kis városi autótól a személyszállító járműig vagy a sportkocsiig ma már nagyon nagy az online elérhető autógumi választék. Nem minden online áruház kelt bizalmat a vásárlóban, ezért érdemes néhány dologra különösen figyelni, mielőtt kiválasztanánk a megfelelő online boltot:

  1. Válassz egy autógumi forgalmazásra szakosodott online áruházat. Bár nagy a kísértés, hogy szupermarketekben vásároljunk, ajánlott mégis egy autókereskedésben tapasztalattal rendelkező online gumiabroncs boltot választani, hogy műszaki tanácsadásban is részesüljünk.
  2. Ellenőrizd a “Rólunk” oldalt, hogy az online áruháznak van-e komoly raktárkészlete , illetve tárolási/szállítási kapacitása. Tisztában kell lenni azzal is, hogy megrendeléskor az áru biztonságosan és időben elérkezik hozzád.
  1. Győződj meg arról, hogy az áruház telefonszáma látható a webhelyen és szükség esetén egy szakember válaszolni fog a kérdéseidre, segít kiválasztani a megfelelő gumit.
  2. 4. Válaszd azt az online áruházat, mely elnyeri a bizalmadat. A webhelyen bemutatott aktuális információk, vonzó akciók, nagyvonalú ajánlatok fontos jelzést nyújtanak az adott áruház sikerességének a szintjéről.

Hozzászólás írása