Okos mosógép és okos kávéfőző

Ebben a bejegyzésben két újabb okos eszközt mutatunk be, az okos mosógéppel könnyebbé válik a mosás, míg a kávéfőző segítségével bármikor lefőzhetünk magunknak egy forró italt a mobilunk felhasználásával.

Okos mosógép

Az okos mosógép egy újabb háztartási eszköz, ami a dolgok hálózatba kapcsolhatóságát használja ki. Működtethető hagyományosan, a tárcsája segítségével beállítható a kívánt mosási program. A gépen található gombok pedig az extra funkciókat szabályozzák, a hőfokot, a centrifuga forgási sebességét, a program lerövidítését, a különféle öblítési beállításokat és számos mást.

Az okostelefonra vagy tabletre letölthető alkalmazás felhasználásával távolról irányítható a berendezés, így elegendő bepakolni a szennyest, majd bármikor elindítani a mosást. Társasházakban lakva ideális lehet ez a funkció, hiszen a pihenőidőszakban nem lehet zajt csapni, a koszos cuccokat viszont a munka előtt is be lehet dobálni a gépre. A munkahelyen pedig elég pár kattintás az alkalmazás megfelelő ikonjaira, és hazatérve máris a frissen mosott ruha vár.

Az applikáció emellett akár információkat is közölhet a gép aktuális programjáról, mutathatja, hogy éppen mit csinál, hány fokon működik, mekkora sebességgel centrifugál, vagy még perc van hátra a részfeladatból. Ha valamelyik érték nem megfelelő, akkor az egész mosás leállítható csupán egy kattintással az okostelefonra.

Okos kávéfőző

A kávéfőző sem maradhatott ki az okos eszközök közül, már számos modell elérhető a piacon az ilyen gépekből. A kapszulás gépek mobiltelefon segítségével is irányíthatók, így már csak be kell készíteni a kávét, és odatenni a csészét, hogy aztán reggel az ágyból indítsuk a programot.

Az alkalmazás ennél azonban sokkal többet is tudhat. Lehetőség van felvinni benne a kávévásárlásokat, így az app számolja a lefőzött kávékat, és a készlet fogyásakor riasztást küld.

Az okos kávéfőző nem csak különféle kávékat készít, hanem gyakorlatilag bármilyen kapszulával működtethető. Le tud főzni kakaót, cappuccino-t, teát vagy akár másféle forró italokat is. A gyártók által készített, és más cégek által utángyártott kapszuláknak se szeri, se száma, így a változatok száma szinte végtelen. Ha netán nem okos a kávéfőző, akár okos konnektor segítségével is automatizálhatjuk a reggeli kávéfőzést.

Hozzászólás írása