Ezen szoktak vitatkozni a párok

Minden pár más, és a tagok közötti kommunikáció nagyban függ az egyes párok szociális készségeitől: empátia, aktív hallgatás, pozitív megerősítés stb. Igaz, hogy ezernyi téma van, ami vitához vezethet, de akadnak olyanok, amik tipikusnak számítanak.

Megpróbáljuk megváltoztatni a másik személyt

Miért van az, hogy ha valakit magunk mellé választunk, akkor meg akarjuk változtatni? Az emberek általában ugyanazért szakítanak, amiért szerelembe esnek. Gyakran az ellenkezőjét választjuk, valakit, aki kiegészít minket, és ezért lenyűgöz minket. És amíg nem élünk együtt azzal a személlyel, könnyű csodálni a különböző vonásait, de amikor elkötelezettséget generálunk, elkezdjük azt kívánni, bárcsak másképp alakulnának a dolgok.

Pénz

A pénzzel kapcsolatos viták a párok egész történetében megjelennek: nem számít, hány évesek, házasok-e, vagy hány éve élnek együtt. Nincs olyan modell, amely jobb lenne a másiknál, a lényeg az, hogy mindkét partner elégedett legyen és jól érezze magát a meghozott döntéssel.

Munka és karrier

Két karrier fenntartása egy párkapcsolatban feszültségeket okoz. Sok párnál, függetlenül attól, hogy ki keres többet, a vita azon dől el, hogy kinek van fontosabb pozíciója a munkahelyén, és ki tölt több időt a karrierjével, mint a párkapcsolati életével és a családi kötelezettségekkel. A munkahelyi és otthoni egyensúlytalanságok sok feszültséget okoznak a párkapcsolatban.

Gyermekek

A gyermekekről szóló viták elkerülhetetlenek és szükségesek ahhoz, hogy megegyezzünk olyan alapvető kérdésekben, mint az oktatás, az engedélyek, a szokások és a határok. Ha mindkét partner érintett, akkor lesznek nézeteltérések.

Személyes igények

Ma nem létezik két egyforma ember, ahogy két egyforma pár sem. Lehet, hogy az elején minden simán megy, de előbb vagy utóbb megjelennek a problémák. A hölgyeknél tipikus vitatárgy a libidó csökkenése, a férfiaknál pedig az impotencia gondok. Bár ezek az első években nem szoktak jelentkezni, jó időben beszélni róluk.

Hozzászólás írása