Ezért fontos a testmozgás

A testmozgás fontosságát gyakran az orrunk alá dörgölik, azonban leginkább a fogyás miatt szoktuk emlegetni. Lényegében ezen a téren is nagy fontossága van, mivel a sport segít még több kalóriát elégetni, bár ehhez egy szigorú diéta is kelleni fog.

Azonban az emberek megszokták, hogy a testmozgás csak és kizárólag a fogyáshoz kell, és amikor elérik az álomtestsúlyt, akkor hirtelen lenyugodnak, és nem mozognak többet. Ez azonban az életmódra is hatással van.

Az emberi test úgy van megalkotva, hogy szüksége van a mozgásra. Biztosan többen is tapasztaltuk már, hogy minél többet fekszünk, annál fáradtabbak vagyunk a nap végére, és ez pontosan ezt bizonyítja. Amikor megállás nélkül rohangálunk, elmegyünk sportolni, akkor utána kipihentnek és frissnek érezzük magunkat. Minden porcikánk élvezi, ha az időnk egy részét a sport oltárán áldozzuk fel.

Gondoljunk csak arra, hogy régen az emberek többet gyalogoltak, most viszont minden a kényelemről szól. Ott vannak a járművek, a mozgólépcsők, és a különböző robotok, amik helyettünk végzik el a munkát.

Egészséges lélek

A kardió a szívet és az ízületeket is védi, sokszor a fájdalmat éppen úgy tudjuk leküzdeni, hogy még többet mozgunk rá. Tény, hogy az élsportolóknál gyakran jelentkeznek problémák, de ugyanez megfigyelhető azoknál is, akik mozgásszegény életmódot folytatnak. Ha mindez nem lenne elég ahhoz, hogy elkezdjünk komolyabban sportolni, akkor meg kell vizsgálnunk a lelki következményeit is.

A nők egészsége: Aviva módszer: megnézem

Ha jól akarjuk magunkat érezni a bőrünkben, akkor szükségünk van azokra a hormonokra, amik éppen a mozgással szabadulnak fel. A jobb kedv, egészséges testet is jelent, ami biztosítja a fizikai és a mentális jólétünket is. Könnyedén legyőzhetjük a stresszt, ha kiadjuk magunkból, ráadásul a problémákról is segít megfeledkezni.

A tornából fakadó öröm az egész életünkön meg fog látszani, érezni fogjuk, hogy sokkal több energiánk van, ráadásul a kedvünk is lényegesen javul. Tény, hogy nem kell túlzásba vinni, de a rendszeres testmozgás csak jó hatással lehet ránk.

Hozzászólás írása