Milyen korban érdemes házasodni?

Mikor házasodjak meg? Biztosan sokan feltették maguknak ezt a kérdést. Régen teljesen normális volt, hogy a 20 év alatti lányoknak már az első gyerekük is megszületett, azonban ma másképp működnek a dolgok. Ahhoz, hogy válaszolni tudjunk erre a kérdésre, több szempontot is meg kell vizsgálni.

Fiatalok

Ha a fiatalokat nézzük, akkor a legfontosabb szempont a felek érettsége. Sajnos a legtöbb 18 éves még inkább hasonlít a gyerekekhez, mint a felnőttekhez. Persze, léteznek kivételek, azonban úgy tűnik, hogy ráérnek 20 éves koruk után kimondani az igent.

Egyes fiatalok úgy döntenek, hogy először megalapozzák az életüket. Ez lehet egyetem, vagy munkakeresés, és tényleg okos döntés, hiszen a házassághoz és az élethez először is pénzre lesz szükségük.

Az sem mindegy, hogy mióta ismerik egymást. Vannak olyan párok, akik szinte együtt nőttek fel, és csak arra várnak, hogy meg tudják teremteni maguknak a közös családi fészket. Ilyenkor akár 21, 22 évesen is meg lehet házasodni, amint készen állnak anyagilag. Ha azonban valaki előbb az egyetemi tanulmányainak a befejezését választja, akkor bőven eljut a 30 közeli állapotig házasság nélkül.

Idősebbek

Beszéljünk azonban az idősebb korosztályról is. Egyesek úgy tartják, hogy 30 felett nehezebb kimondani az igent, mivel az ember sokkal tapasztaltabb, és nem bízik meg annyira mindenkiben. Ilyenkor érdemes kivárni a megfelelő kérőt, és csak akkor összekötni vele az életünket, ha biztosra megyünk.

A 40-es és 50-es korosztály már más kategóriába tartozik. Nekik van egy kialakult életük, saját szokásaik, amiket nehezen fognak megváltoztatni. Amennyiben vágynak a másik ember közeledésére, jobb, ha olyan embert választanak, akivel megértik egymást, és el tudják viselni a szokásaikat is. Nem érdemes csak azért kimondani az igent, hogy még az potenciazavarok megjelenése előtt összefűzzék az életüket a másikkal.

Lényegében a fiatalok könnyebb helyzetben vannak, mivel meg tudják egymást szokni, és alkalmazkodnak. Az anyagi és szellemi érettség azonban az idősebbek pártját fogja.

Hozzászólás írása