Hogy válasszunk webáruház szoftvert?

Egy termékeket értékesítő vállalkozás életében nagy döntés, ha tevékenységét az interneten is szeretné folytatni, egy webáruház indításával. A cégvezető a forgalmazott termékeket jobban ismeri, mint a saját tenyerét, de az internet egy új világ számára.

Nincs más lehetősége, segítségre van szüksége, hogy miként induljon el az online világban.

A webáruház kiválasztása az egyik legfontosabb döntés, ha el akarjuk kerülni a felesleges kiadásokat, és a későbbi költséges változtatásokat. Érdemes leülni a webes csapattal alaposan megtervezni, hogy milyen funkciókkal kell bírnia a webáruháznak, milyen célokat kell kiszolgálnia. Az interneten számos webfejlesztő cég fogja megbombázni különböző lehetőségekkel, de ne dőljön be elsőre a jól csengő ajánlatoknak.

Hogyan válasszunk webáruházat?

Hogyan válasszunk webáruházat?

A cégek gyakran kínálnak egyedi megoldásokat, melyek a nyílt forráskódú rendszerekkel versenyeznek. Az egyedi megoldásokat kerüljük el! A webfejlesztő cégek ezzel a módszerrel bilincselik magukhoz a vállalkozásokat. A nyílt forráskódú rendszerek pedig manapság már maximálisan megbízhatóak, számos ingyenes és fizetős kiegészítővel „tuningolhatóak”, és gördülékenyebben megy a váltás is, ha esetleg nincs megelégedve a webfejlesztő csapattal.

A legismertebb webáruház szoftverek a teljesség igénye nélkül: Magento, PrestaShop, OpenCart, Joomla Virtuemart, CS-Cart webáruház stb., de a Drupal és WordPress tartalomkezelő rendszerek számára is készült már több webáruház modul is. Kis utánajárással, és az igények egyeztetésével a fentiek közül mindenki kiválaszthatja vállalkozása céljainak megfelelő webáruház megoldást.

Hozzászólás írása