Hogyan öltözzünk fel egy céges ebédre vagy vacsorára?

Étterembe viszonylag sokat jár az ember. Teljesen mindegy, hogy mi van rajtunk, amikor beugrunk egy gyorsétterembe egy hamburgerért, senki nem szól meg, ha az otthoni melegítőnkbe ugrunk be. De mi a helyzet egy céges ebéddel vagy vacsorával?

Céges rendezvényekre, ebédekre és vacsorákra az emberek szeretnek kiöltözni, így adják meg a tiszteletet a másiknak. Ám ha túlságosan is kiöltözünk, elképzelhető, hogy feszengve érezzük magunkat, és a kényelmetlen cipő jár a fejünkben, nem az üzlet.

Alapvető dolog, hogy tiszta, vasalt ruhákat vegyünk fel, ha étterembe megyünk. Hölgyeknél szoknya, ing, blézer vagy kiskabát az elvárás, hozzá magassarkú cipővel. A standard fekete szín nem feltétel, nyugodtan bújhatunk más, nem túl kirívó színekbe is. Ha nagyon hideg van, akkor érdemes szoknya helyett nadrágot húzni, de alapvetően nem ajánlott. Ha külföldi az ügyfél, ajánlatos felületesen átolvasni a náluk lévő etikettet, és belecsempészni az öltözködésünkbe és a viselkedésünkbe egyaránt. Magassarkú cipőt  csak akkor vegyünk fel, ha nem korlátoz bennünket. Ha bukdácsolunk benne, az nagyon kellemetlen, inkább akkor vásároljunk elegáns, törpe sarokkal rendelkező darabot.

Hogyan öltözzünk fel egy céges ebédre vagy vacsorára?

Hogyan öltözzünk fel egy céges ebédre vagy vacsorára?

Férfiaknál a nadrág mindig legyen hosszú, illetlenség még a legnagyobb hőségben is rövidnadrágban menni a vacsorára. A színe lehetőleg legyen sötét, nem feltétlenül koromfekete, de sötét. Az ing sem biztos, hogy fehér kell legyen, bár ez a megszokott. A hozzá tartozó nyakkendő színe lényegtelen, ne legyen túlságosan mintás vagy kirívó, passzoljon a nadrág és az ing színéhez. Érdemes zakót is húzni, ettől csak nagy melegben váljunk meg. A cipő semmi esetre se legyen edzőcipő, válasszunk sötét színű bőr vagy műbőr cipőt.

Éttermet keres Székesfehérváron? http://www.futtyos.hu

Hozzászólás írása