Ötletek az online marketinghez

Egyre többen szeretnék eladni termékeiket vagy szolgáltatásaikat a világhálón keresztül, az online marketing egyre nagyobb hangsúlyt kap. A verseny nagy, sok esetben a konkurenciákkal is fel kell venni a versenyt. Íme néhány ötlet, hogy termékeit sikeresebben adhassa el!

Egyre többen az interneten kezdenek el keresgélni, ha valamilyen szolgáltatást szeretnének igénybe venni, és nem az „Arany oldalakat” csapják fel, ezt ma már csak igen kevesen teszik meg. Ezért minden vállalkozónak vagy cégnek szükséges az internetes megjelenés.

Készítsünk vagy készíttessünk egy tetszetős honlapot, törekedjünk arra, hogy esztétikailag és felépítésileg is minden rendben legyen vele. Kerüljük a giccses külsőt és az átláthatatlan menürendszert. Vásároljunk hozzá domain nevet és legyen hozzá e-mail cím is.

A jó marketinghez ajánlott szövegíró ügynökség segítségét kérni (pl. kreativkontroll.hu)

A jó marketinghez ajánlott szövegíró ügynökség segítségét kérni (pl. kreativkontroll.hu)

Az oldalon található szöveg legyen minél jobb minőségű marketingszöveg és egyéb szöveges tartalom, a cél az, hogy minél hamarabb megfogjuk a látogatókat. Amennyiben nem tudjuk pontosan, hogy hogyan is kell jó marketingszöveget írni, ajánlatos profi újságíróhoz vagy szövegíróhoz fordulni, aki vevőcsalogatóvá varázsolja a szöveges tartalmat.

Amennyiben terméket szeretnénk árulni, ajánlatos nyitni egy webáruházat. Ma már elég sok helyen van erre lehetőség, akár mindennemű informatikai tudás nélkül is elvezethetünk egy webshopot. Így a látogatók egyből tudnak is akár rendelni az ország bármelyik tájáról, nekünk már csak a csomag eljuttatásáról kell gondoskodnunk.

Fontos azonban megjegyezni, hogy hiába a szép honlap vagy a vevőcsalogató marketingszöveg, ha senki nem ismer bennünket. Először is ajánlatos az ismerőseink körében terjeszteni az internetes elérhetőségünket, feltenni a névjegykártyánkra a honlapcímet, és keresgélni az interneten a lehetőségeket, hogy miként lehetne ismertebbé tenni a webcímünket. Akár felkérhetünk egy keresőoptimalizálásban jártas szakembert, hogy segítsen minél jobb pozícióba hozni a honlapunkat a keresőkben.

A befektetett pénz és energia meg fog térülni, csak okosan kell döntenünk!

Hozzászólás írása