Már Regös Bendegúz is ismerte…

Az ősi gyógyítások egyik sokak által ismert módja a piócákkal történő gyógyítás. Az egyik legrégebbi és legtovább fennmaradt alternatív gyógymódról van szó, amelynek gyökere több ezer évig nyúlik vissza. Utalásokat találhatunk rá az egyiptomi II. Ramszesz és a görög Hipokratész kapcsán is, de a magyar nép gyógyítói között is hagyománya volt a piócával történő orvoslásnak. Nem is kell messzire nyúlnunk vissza az időben, gondoljunk csak Regös Bendegúz történetére az Indul a bakterház című filmből.

A piócák gyógyító hatásáról a hatezer éves múlttal rendelkező ayurvédikus gyógyítás és a 21. századi klinikai orvoslás is említést tesz. De vajon miben rejlik ezeknek a kis vérszívó állatoknak az igazi titka?

A vér lecsapolása gyakorlatilag a vér megújulását jelenti az emberi szervezetben. Ezáltal a vértisztításnak köszönhetően számos betegség előzhető meg, mivel az emberi szervezet az elveszített vért rövid idő alatt pótolja, ezzel mintegy 100 aktív enzimet és természetes hirudint állítva elő. A rendszeresség jótékony hatással bír a szervezetre és az immunitásra.

Piócák

Piócák

Olyan betegségek gyógyíthatók és előzhetők meg vele, mint a magas vérnyomás, reuma, elhízás, fejfájás szédülés, menopauza, vagy a visszeres lábak.

Hozzászólás írása