Így nyaralj a kutyával

Sokan nem tudják, hogyan oldják meg a nyaralást, ha van háziállatuk. Egy nyúl, vagy egerek mellett sokkal könnyebb, mint egy kutyával. A kutya roppant mód igényli az emberi társaságot, ezért nagyon rosszul érinti, ha napokig egyedül marad.

Nem kell feltétlenül otthon maradnia a kutyának sem, már sok olyan üdülőhely, szálloda van, amely kínál kutyások számára is szobákat. Nyilván nem lehet mindenhová csak úgy bevinni az állatot, mert van, aki nem tolerálja, de már van megoldás arra, hogy mindenki jól érezze magát.

Akinek kutyája van, saját magának kell vállalnia a felelősséget és az esetleges hátrányokat is, amik emiatt érik. Senki nem követelheti meg másoktól, hogy az ő kutyáját feltétlenül elviselje, ezért kell tüzetesen meggondolni, hogy valóban fel vagyunk-e készülve egy állat felelős tartására úgy, hogy embertársainkkal szemben sem leszünk tolakodók és zavarók.

Így nyaralj a kutyával

Így nyaralj a kutyával

Az állatbarát szállodák, éttermek és egyéb helyek már feltüntetik, hogy ide bizony kutyával is be lehet jönni, ezért el tudja dönteni mindenki, hogy neki ez megfelel-e. Ilyen helyeken nem keveredünk kellemetlen helyzetekbe, mert valószínűleg olyan emberekkel lesz teli, aki szeretik a kutyákat. A kutyáknak az ilyesmi nagy élmény, mert találkozhatnak fajtáraikkal, amire sokszor nincs lehetőség vagy mindig ugyanazok az “arcok” jönnek szembe velük a közeli parkban és az oda vezető úton.

Érdemes telefonon is egyeztetni a szabályokat és lehetőségeket, amik a kutyásokra vonatkoznak. lehetséges, hogy csak egy állatot lehet vinni, de lehet, hogy többet is szívesen fogadnak. A szobafoglalásnál a felárról sem szabad elfeledkezni, mert a kutyás szálások kicsit többe kerülnek. A különböző helyeknek különböző szabályaik lehetnek a kutyatartással kapcsolatban, így erről is érdemes előre és részletesen tájékozódni, hogy elöntsük, melyik hely feltételei a legmegfelelőbbek számunkra.

A kutyának is be kell csomagolni. Minden olyasmit el kell vinni, amire az állatnak, vagy nekünk szükségünk van a kutya miatt. A kényelem és a zavartalan nyaralás érdekében a következőkre mindenképpen szükség van: a megszokott étel, jutalomfalat, etető és itató tál, ivóvíz, fekhely (párnája, rongya), nyakörv és póráz (ezekből tartalék, mert bármi megtörténhet), gyógyszerek, ha szed valamit a kutya, ürülékgyűjtő zacskó (jócskán), a kutya kedvenc játékai, elsősegélydoboz. Ha nyaralni megyünk kutyával, vagy bármilyen állattal, fontos, hogy a nyakörvén vagy a hámon fel legyen tüntetve a gazdi neve és elérhetősége, valamint, ha az állat valamilyen betegségben szenved, az is.

Sok kisebb testű állat biztonságban érzi magát, ha a hordozójában szállítjuk. Erről sem szabad elfeledkezni, hiszen ha már van kutyánk, akkor igyekezzünk az ő igényeit is figyelembe venni, még ha kényelmiek is. Fontos, hogy soha ne hagyjuk magára a kutyát idegen környezetben! Valamint időnként biztosítsunk lehetőséget neki a dolga elvégzésére és folyamatosan tegyük lehetővé az ivást.

Hozzászólás írása