Ingyenes honlap?!

Sok helyütt van lehetőség arra, hogy ingyen tárhelyet igényeljünk honlapunk számára, akár ingyenes domain névvel is. A vállalkozások egy része ezt boldogan ki is használja, nem számolva ennek esetleges hátrányaival. A technikai háttér mindenképpen profi kell, hogy legyen egy jó weboldalhoz, az ingyenes esetekben azonban ez kétséges lehet.

De ha ingyen is megkapom?!

Kecsegtető lehet az ajánlat, hogy gyakorlatilag 0 forintból lehet egy honlapunk, amelyben bízva azt feltételezzük, hogy innentől kezdve aztán villámgyorsan fog növekedni a bevételünk. Gyakorlatilag anyagi ráfordítás nélkül. Ezzel együtt azt is feltételezzük, hogy a kiszolgáló szerver kielégítően gyors lesz, és az interneten való megjelenéssel fellendül vállalkozásunk. Azonban ez nem feltétlenül van így!

Bizalmatlanság

Világháló, Internet

Világháló, Internet – számos lehetőséget, és veszélyforrást is jelent egyben

Sajnos ilyenkor az első lesz, amivel szembe találkozunk majd, hogy látogatóink nem bíznak meg weboldalunkban. Felmerül ugyanis bennük egy ingyenes oldalon elhelyezett honlappal kapcsolatban, hogy ilyen weboldalt bárki összerakhat magának. Emellett pedig a tapasztalatok azt mutatják, hogy nem is vet jó fényt a cégre, ha a leendő ügyfél azt látja, nem hajlandó igényes weblapra anyagi forrást áldozni. Mindezek alól természetesen a blogok kivételt képeznek, hiszen a blogokat nagyon szívesen olvassák, és jó szívvel tájékozódnak innen a látogatók – emiatt sok esetben a vállalkozások is élnek ennek lehetőségeivel.

Veszélyforrások

Amihez az interneten ingyenesen juthatunk hozzá, az nem a miénk, szerződés sok esetben létre sem jön. Ez annyit jelent, hogy ha valami oknál fogva az ingyenes szolgáltató csődbe megy, akkor honlapunk is elveszik, panaszt pedig senkinél nem tehetünk. Valamint ezen szolgáltatók mögött általában nincs szakmai háttér, ügyfélszolgálat, így ha probléma adódik az oldallal, a levelezéssel, bajlódik a háttérszerver, nem tudjuk felhívni őket, nem lesz lehetőség segítséget kérni. Megéri tehát inkább néhány ezer forintot áldozni tárhelyünkre, és domain nevünkre, mert hosszú távon sokat nyerhetünk vele!

Hozzászólás írása