Karácsonyi ötlettár: a legjobb ajándékok férfiaknak

A varázslatos ünnepek közeledtével egyre égetőbb a vágy mindannyiunkban, hogy családtagjainknak, kedvesünknek, barátainknak örömet okozzunk egy-egy ajándékcsomaggal, és egy kicsit felmelegítsük a hangulatot a hideg klíma ellenére. Hölgyeknek igen könnyedén választunk meglepetéseket, ám, ha férfiaknak válogatunk, valahogy sokkal szűkösebbnek érezzük a lehetőségeinket.

Nem is véletlen ez, hiszen ők inkább az igazán hasznos dolgokat részesítik előnyben, míg a nők a dísztárgyakat is könnyedén elhelyezik a lakás egy-egy pontján, vagy az irodában. Lássunk néhány igazán jó ötletet karácsonyra: férfiaknak!

A legifjabb hercegek meglepetései

Ha a család Kishercegeinek válogatunk, akkor némileg egyszerűbb dolgunk van, hiszen Ők imádják a játékokat, fittyet hányva a kinti időjárásra. Játékokból pedig kifogyhatatlan a kínálat: a legegyszerűbb összerakósoktól kezdve a készségfejlesztőkön keresztül az egészen komoly társasjátékokig mindent megtalálunk. Ha igazán apróságok még, akkor bátran válasszunk például legót, mert ezt igen pici kortól a nagyobbacskákig mindannyian imádják, sőt, ha férjünknek, kedvesünknek keresgélünk, elképzelhető, hogy akkor is nagy örömet tudunk okozni vele akár kiegészítő meglepetésként, ugyanis ahogy a mondás tartja: minden férfi egy nagy gyerek, ettől pedig természetesen még inkább szeretjük őket!

Izgalmas mesekönyvvel is meglephetjük a piciket, amivel nemcsak az olvasás örömét sajátíthatják majd el, hanem fantáziájuk, belső világuk is sokat fog fejlődni általuk.

A serdülő trónörökösök ajándékai

Ajándékok férfiaknak: a praktikus dolgokat részesítik előnyben

Ajándékok férfiaknak: a praktikus dolgokat részesítik előnyben

Ajándékok férfiaknak: a praktikus dolgokat részesítik előnyben

A nagyobbacska fiúk, egészen huszonéves korig igen nagyra értékelik a játékkonzolokat, és a videójátékokat. Ma már külön boltokat találunk a bevásárlóközpontokban, amelyek csak ezzel foglalkoznak, és még ha mi nem is vagyunk otthon a témában, egy-egy ilyen üzletbe betérve bátran kérhetünk segítséget az eladóktól is, ők tudni fogják, mik is a legújabb trendek.

A társasjáték szintén egy örök klasszikus, amellyel egy kicsit ki is rángathatjuk őket a technika világából, és újra önfeledten átadhatják magukat barátokkal, vagy családdal az együttlét élményekkel teli örömeinek. Ha van kedvenc sportjuk, például gördeszkázás, biciklizés, falmászás, lovaglás stb., akkor ez is egy tökéletes támpontot fog adni az igazi meglepetés kiválasztásához! Ugyanez a helyzet a makettezéssel, amely bár manapság nem örvend nagy népszerűségnek, ezáltal talán nem is nagyon ismerik, de a műszaki ismeretek iránt érdeklődő, és barkácsolni szerető fickók imádni fogják!

A leendő családapák, a már családapák, és nagypapák álmai

Ha kedvesünknek, férjünknek, édesapánknak válogatunk ajándékot, akkor legelsőként érdemes arra gondolnunk, hogy milyen hobbijaik vannak, mit szeretnek igazán csinálni. Lehet ez történelem, vadászat, motorozás, barkácsolás, autózás, horgászat stb., ebből bátran kiindulhatunk. Ha van egy-két olyan kiegészítő, amelyre régóta vágynak, vagy egy-egy felszerelés, amelyet sosem engedtek meg maguknak, meglephetjük őket vele. Az igazán gondoskodó típusokkal érdemes szövetkezni, és közös ajándékban gondolkodni: beruházni a régóta áhított mosógépre, hűtőre, sütőre, egy új autóra, vagy egy kisebb lakásfelújításra, és az egész családnak örömet okozni.

Karácsony táján a mínuszok miatt például kardinális kérdés lehet minden háztartásban a fűtés megoldása, korszerűsítése, amit például egy igen gazdaságos légkondícionáló berendezéssel ma már meg lehet oldani biztonságosan, és nagyon költséghatékonyan. Karácsony alkalmával egy ilyen beruházás megvalósításával a családunkat évtizedekig biztonságban, és melegben tudhatjuk, ráadásul rengeteget spórolhatunk is vele az évek során. Ugyanilyen jó megoldás például egy konyha, vagy fürdőszoba felújítása, akár a ház újra taposózása, vagy külső szigetelése, és karácsonyra ajándékként kérhetjük a tágabb család támogatását is. Egy biztos: akár tárgy, akár boríték fog heverni piros masnival a fa alatt: a család férfi tagjai minden hasznos ajándéknak nagyon örülni fognak!

Médiatámogató: Yetiklima.hu – Klímaszerelés egész évben

Hozzászólás írása