Keresésoptimalizálási tanácsok

A keresésoptimalizálás hasznossága nem csak vállalkozások weboldalainak használhatnak, de a magánszemélyek oldalainak is. Hiszen elegendő néhány trükk és az oldal máris a találati listák élére kerülhet, ezzel is csökkentve a hirdetésekre kiadott költségek összegét. Természetesen ezekhez a trükkökhöz sokszor már szakember szükségeltetik, ugyanis a weboldalak működési rendszere mögé kevesen látnak bele.

Szakember ide vagy oda, ha honlapot üzemeltet mindenképp érdemes utána olvasnia és tájékozódnia a témában.

Hatékony keresésoptimalizálás

A keresésoptimalizálás szempontjából érdemes tudni, hogy saját fejlesztésű (sablon nélküli) honlapot üzemeltet, vagy olyan tartalomkezelő rendszert használ mely egy adott sablon segítségével hozta létre honlapját. Ugyanis a weblapok mögött működő tartalomkezelő, honlapmotor megfelelő beállítása szintén lényeges a visszakereshetőség szempontjából. Fontos tényező még a kulcsszavak helyes megadása.

A kulcsszavaknak ugyanis a forráskódban meghatározott helyük és szerepük van a keresőmotorok (pl. Google) listáján jó helyezés elérésében, ezért fontos odafigyelni, hogy mit ad meg kulcsszóként. Továbbá sokszor előkerül a „link” kifejezés, azaz weboldalakra (vagy azok egyes részeire) mutató, kattintható szövegrészek fogalma.

Weboldalaik optimalizálásakor ügyelni érdemes az elegendő mennyiségű belső linkek, mint ahogy a külső linkek létrehozására is. Az előbbi a weboldalaik jobb átjárhatóságát, ill. a saját tartalmak további népszerűsítését, felhasználását segítheti elő. Az utóbbit pedig az adott témában elmélyedni akaró látogatók kedvéért érdemes beépíteni a weboldalra.

Továbbá weboldaluk összekapcsolása más, főleg nagy látogatottsággal rendelkező, weboldalakkal szintén elősegítheti a látogatottság növekedését és a keresőmotorok listáján a jobb helyezés elérését. A keresőmotorok előnyben részesíthetik a képek „alt” és „title” tulajdonságainak kitöltöttségét, illetve egyedi videók (nem beágyazott youtube videók) használatát.

Szponzoráció: brandnewdent.hu

Hozzászólás írása