Kötelező lépések a fogfehérítő kezelés után

A fogfehérítő kezelés azt jelenti, hogy már azon szerencsések közé tartozunk, akik fehér fogakkal vannak megáldva. Ha azonban el akarjuk kerülni a sárgás szín visszatérését, akkor szükségünk lesz a megfelelő higiéniai intézkedésekre. Teljesen érthető, hogy nagyra értékeljük azokat a tanácsokat, amik a ragyogó, fehér mosolyért születnek.

A legjobb pedig az, hogy ha egyszer már sikerült elnyernünk a kedvenc színünket, akkor lényegesen könnyebb fenntartani a fehérséget. írja a feherdental.hu.

Tartsuk tisztán a fogakat

A higiéniának kell az első helyen állnia. Ha el akarjuk kerülni a fogorvoshoz járás következő fázisait, a legjobb, ha szigorúan ellenőrizzük a szájüreg egészségét. Minden étkezés után mossunk fogat, használjunk fogselymet és távolítsuk el a baktériumokat szájvízzel. Ezenkívül fontos, hogy ne hagyjunk túl sok időt eltelni az evés és a fogmosás között.

Kerüljük a zománc szennyezését

Ha a fogaink könnyen besárgulnak, a legjobb, ha messziről elkerüljük az olyan anyagokat, amelyek szennyezik és károsítják a fogzománcot, hogy ne kelljen fogfehérítéshez folyamodunk. A BBC szerint a fehér fogak legnagyobb ellenségei a bor (fehér és vörös), a kávé, a tea, a szénsavas, cukros és energiaitalok, az élénk színű zöldségek, például a paprika és a spenót, az édességek, a szójaszósz és az ecet.

Mondjunk le a dohányzásról

Bár nyilvánvalónak tűnhet, fontos megjegyezni, hogy a dohány a legnagyobb ellensége a fehér fogaknak. A dohányzásnak az egészségre gyakorolt káros következményei mellett esztétikai következményei is vannak, éppen a fogak sárgulását okozza. Ha ragyogó mosolyra vágyunk, akkor tegyük le a cigarettát.

Válasszuk a professzionális tisztítást

Bár ehhez muszáj elmennünk a fogorvoshoz, de a szakszerű tisztítás nem fáj. Nincs jobb módja a nagyobb foltok megelőzésénék, mint megakadályozni, hogy azok túlságosan elterjedjenek.

Különböztessük meg az élelmiszereket

Ha egyszer megtanultuk, hogy mit nem ehetünk, akkor most jöhet a lista arról, aminek erősen ajánlott a fogyasztása. Az alma, banán, körte, zeller, narancs, tejtermékek és tejcsokoládé mindig segíteni fognak abban, hogy fehérebb legyen a mosolyunk.

Hozzászólás írása