Miket tudnak a legújabb fénymásolók?

A modern fénymásoló már nemcsak másol, de szkennel és nyomtat is. Kávét még nem főz, de ezen kívül gyakorlatilag minden irodai munkafolyamatban hasznos lehet, ahol dokumentumok keletkeznek.

Míg néhány évvel ezelőtt az irodák alapfelszerelése volt sokszor több nyomtató, fénymásoló gépek és szkennerek, már egyetlen gép teljesíteni tudja az összes munkafolyamatot, sőt még azoknál is többet. A hálózatba köthető fénymásoló alkalmas nyomtatásra fekete-fehérben vagy színesben is, és akár az iroda másik végéből, sőt a megfelelő technika alkalmazásával akár út közben, az irodától távol is elindítható egy nyomtatás rajta.

Fénymásoló

Fénymásoló

A felhasználóazonosítás szintén nagyon hasznos, ha több alkalmazott is használja a gépet, hiszen a chipkártyás rendszer segítségével különböző jogosultsági fokokat adhatunk meg: a recepciós csak havi ötven oldalt fénymásolhat fekete-fehérben, a marketingesek viszont akár színesben is nyomtathatnak napi száz oldalt is… Pontosan követhetjük, hogy kollégáink mennyit használják a gépet.

A modern fénymásoló gépek pedig szinte teljesen önműködőek: nem kell már mellettük állni és felügyelni a munkát. A másolandó dokumentumokat elég a tálcára tenni, és a gép akár több száz oldallal is elboldogul. Ha szeretnénk, még össze is fűzi a lapokat.

Ha szeretnénk, akkor a lemásolt lapok képét is lementi a gép, így a számítógépen is elérhetjük majd a dokumentumot. A fénymásolás és szkennelés egyszerre is működhet, és például dokumentációarchiváláshoz kitűnő. A papírváltozat sérülése esetén a számítógép merevlemezére mentett fájlt újra kinyomtathatjuk. Ha viszont valahogyan a gépi változat tűnne el, például a merevlemez sérülése miatt, a papírváltozatot ismét lemásolhatjuk és beszkennelhetjük.

Hozzászólás írása