Miért fontos a rendszeres arctisztítás? – Hifu Utims A1

Nincs olyan nő, aki ne gyönyörű, hibátlan arcbőrre vágyna. A szép, tiszta és egészséges arcbőr egyik titka a helyes és rendszeres tisztítás, ápolás és a hidratálás. Nem elég hogy bőrünk folyamatosan a káros környezeti hatásoknak és a szennyeződéseknek van kitéve, ha még nem is tisztítjuk le rendszeresen alaposan, akkor hamar eltömődnek a pórusaink és bőrünk zsíros, problémás lesz.

Tipp: Arcfiatalítás Hifu Utims A1 gép segítségével

Milyen kozmetikumokat használjunk?

A kozmetikumok kiválasztásánál mindig azt kell figyelembe venni, hogy saját arcbőr típusunknak megfelelő terméket válasszunk. Tehát ha problémás, pattanásos, zsíros a bőrünk, akkor ne olyan arctisztítót használjunk, mely száraz bőrre való, hiszen ez esetben többet fog ártani, mint használni. Nagyon fontos tehát hogy megfelelő készítményeket használjunk, melyek tökéletesen alkalmazkodnak bőrünk igényeihez.

A megfelelő termék kiválasztása mellett nagyon fontos még a rendszerességre odafigyelnünk, tehát naponta reggel és este is fokozott figyelmet kell fordítanunk a megfelelő tisztításra és az ápolásra.

(kép: www.szepesz.hu)

(kép: www.szepesz.hu)

Manapság már rengeteg arclemosó tej, zselé és hab kapható, amivel percek alatt tisztává varázsolhatjuk arcbőrünket. Egy fárasztó nehéz nap után talán lusták lehetünk a sminket eltávolítani az arcunkról, pedig ha sminkben alszunk, az hosszútávon nagyon öregíti az arcbőrünket.

Fontos, hogy ne csak a szemünket és a szánkat töröljük át ilyenkor, hanem az egész arcunkat, sőt figyeljünk arra, hogy nyaknál és hajtöveknél is könnyen megülhet az alapozó és a púder. A szemsminket könnyen el tudjuk távolítani arctejes vattapamaccsal, melynél fontos hogy belülről kifele haladjunk.

Miért fontos az arcradírozás?

Bőrünk folyamatosan megújul és így a bőrfelszín elhalt hámsejtekkel lesz tele. Ennek eltávolítására pedig a szemcsés arcradírok a legjobbak. Nem érdemes durva szemcsés kozmetikumokat választani, jobb választás az apróbb szemű, mely sokkal gyengébben radírozza át az arcunkat. Az arcradírozást érdemes hetente kétszer elvégezni annak érdekében, hogy a mélyebb szennyeződéseket is alaposan el tudjuk távolítani.

Jó tudni azt, hogy kenhetünk bármilyen arckrémet vagy szérumot a bőrünkre, ha az elhalt hámsejtek nincsenek leradírozva, akkor ezek a kozmetikumok egyszerűen nem tudnak beszívódni a bőrünkbe. Ezért az arcradírozás legalább olyan fontos lépés, mint a hidratálás.

Hozzászólás írása