Miért jó, ha a lakásunkba szőnyegeket vásárolunk?

Ha lakásodat fel szeretnéd dobni valami új dologgal, vagy éppen túl vagy egy teljes körű lakásfelújításon és csak egy szép szőnyeget szeretnél, azt kell, mondjam, nincs nagyon nehéz dolgod, hiszen hatalmas választékból válogathatsz. Ahogy a ruháknál, a szőnyegek világában is vannak trendek és divatok.

Minden egyes szőnyeg tud valami plusz, mellyel különleges és egyedi lesz. Nem csak feldobják a szoba kinézetét és a szoba dekorálására tudjuk őket használni, de más előnyei is vannak, ha lakásunkba szőnyeget vásárolunk.

Fontos érvek a szőnyeg mellett

A szőnyegek nagy előnye az, hogy jobban visszatartják a port, ennek köszönhetően sokkal kevesebb por kering folyamatosan a levegőben. A zajt könnyen elnyelik és szépen javítják a helyiség akusztikáját. Minél nagyobb a szőnyeg, annál nagyobb hangszigetelő tulajdonsággal bír, hiszen lecsökkenti a plafon, a falak és a padló közötti rezgéseket. Ezek mellett a szőnyegeken sokkal kellemesebb és kényelmesebb a járás, főleg mezítláb. Gondoljunk csak bele, mennyivel jobb érzés télen a hideg padló helyett egy puha és meleg szőnyegre lépni.

Miért jó, ha a lakásunkba szőnyegeket vásárolunk?

Miért jó, ha a lakásunkba szőnyegeket vásárolunk?

Ha kisgyermekeink vannak, különösen ajánlott szőnyegeket letenni otthonunkban, hiszen nem csak csökkentik a keletkezett zajt, de tökéletes lehet játszáshoz is, hiszen kényelmesebben tud a puha szőnyegen üldögélni és játszani, mint egy kemény, hideg padlón. Az a jó, ha a gyerekszobát is felszereljük pár kisebb szőnyeggel, melyeket könnyebb mozgatni és éppen áthúzhatók oda, ahol a gyerekek játszani szeretnének.

Ebből kifolyólag, egy éppen tanulni járó, totyogós babát is könnyebben elengedünk a lakásba, hogy gyakorolja a lépegetést, ha egy puha szőnyeg akár az esést és az ütődést is képes csökkenteni. Arról nem is beszélve, hogy a szőnyeg nem csúszik, mint mondjuk a sima járólap. Tisztításuk igen egyszerű, hiszen elég hetente egyszer kiporszívózni őket, de jobb időben akár még a szabadban is ki tudjuk porolni a kisebb méretű darabokat.

Forrás: www.leguanburkolat.hu

Hozzászólás írása