Milyen a tökéletes iskolatáska?

Az iskolatáska talán a legnagyobb tétel, mellyel a szülők szembe találják magukat szeptember elején. A boltok polcain találhatunk 3.000 Ft-tól egészen 30.000 Ft-ig iskolatáskákat, nem könnyű tehát eldönteni, hogy melyik az, melyre valóban szüksége van a gyermeknek. Mielőtt azonban elhamarkodottan választanánk, érdemes még otthon átgondolni néhány dolgot, hogy biztosan a legjobban tudjuk hazavinni.

Mire figyeljünk oda iskolatáska vásárlásakor?

Nagyon fontos figyelembe venni, hogy a gyermek mivel fog az iskolába menni. Ha minden reggel gyalog, sétálva fog suliba menni, akkor mindenképpen olyan táskát válasszunk, mely nem túl nehéz, védi a kisgyermek gerincét és a helyes testtartásban is segítségére lehet. Azért hogy az autósok és a biciklisek biztosan észrevegyék, válasszunk olyan táskát, melyen fényvisszaverők is vannak és a legjobb, ha az őszi időjárás viszonyok miatt vízlepergető anyagból készül.

Kép: www.alter.hu

Ha azonban gyermekünket autóval fogjuk minden reggel az iskolába vinni, csak arra kell figyelni, hogy a vállpántja könnyen állítható legyen, illetve a táska tetején található fogórész strapabíró legyen, hiszen ilyenkor általában a szülő cipeli az iskolatáskát.

Táska vásárláskor tartsuk szem előtt azt, hogy nem mindig a legdrágább a legjobb minőségű táska. Attól hogy valamin a legújabb mesefigura található, nem biztos, hogy jól terhelhető és strapabíró anyagból is készült. Érdemes megnézni inkább azt, hogy hol gyártották a táskát.

Választás előtt törekedjünk arra, hogy olyan vegyünk mely jól tisztítható, könnyedén le lehessen törölni róla a koszt, de a legjobb, ha bírja a mosógépben való mosást is. Az hogy egy táskára mennyi garanciát vállal a gyártó, minden esetben érdemes megkérdezni, hiszen ez a minőségére is utalhat. Az a táska, melyre legalább 2 év garanciát vállalnak, valószínűleg minőségben is jobb, hiszen így garantálják, hogy a következő évben nem kell egy vagyont kiadnunk új iskolatáskáért.

Hozzászólás írása