Mitől lesz tartós egy párkapcsolat?

Amikor szerelmesek leszünk, úgy érezzük leszállt a szemünkre a rózsaszín köd, pillangók repdesnek a gyomrunkba, és persze három méterrel a föld felett lebegünk. És mindez azért, mert megtaláltuk „Ő”-t, aki kedves, aranyos, okos, jó humorú, stb., tehát tökéletes.

Ez az érzés azonban nem tart örökké. Eljön a pillanat, amikor lecseng a „szerelemhormon” hatás a szervezetünkbe, elmúlik ez a lebegős érzés, viszont a párkapcsolatnak ezután is ki kell tartania. Kérdés az, hogy hogyan?

Tippek a hosszú, boldog párkapcsolathoz

Hogy mitől lesz boldog egy párkapcsolat, az rengeteg mindentől függ. Ugyanakkor vannak általános érvényű tanácsok, melyeket érdemes megfogadni, hogy a kapcsolatunk tartós lehessen:

Őszinteség: rendkívül lényeges egy kapcsolatban, hogy ha nem tetszik valami, azt mondjuk el. Mert bizony ezek a dolgok ki fognak bukni, ha nem akkor, amikor megtörténnek, akkor abban a pillanatban, amikor egy veszekedés közepén vagyunk. Érdemes akkor tisztázni a dolgokat, és jelezni, hogy valami nem jó, amikor megtörténik, mert akkor lehet rajta javítani.

Légy mindig önmagad: egy kapcsolat elején mindenki próbálja a legjobb formáját hozni, de mindenképp ügyelni kell rá, hogy ez ne csapjon át színlelésbe, kamuzásba. Ha a párunk szeret valamit, ne vágjuk rá, hogy mi is, ha még sose próbáltuk, de nem is kell ennyire végletes példa. A hajunk lehet kócos, énekelhetünk hamisan, és bátran vállaljuk fel az apró rigolyáinkat is.

Bókok és csókok: az idő múlásával sem szabad, hogy a kedveskedés és az intim pillanatok kivesszenek egy kapcsolatból. Fontos, hogy a párunknak mindig legyen hozzánk egy kedves szava, ahogyan nekünk is legyen hozzá. És persze az ölelés, a csók, a simogatás és a puszi sem maradhat el, akármilyen régóta is vagyunk együtt.

Elfogadni és támogatni egymást: mindenkinek vannak apró, talán idegesítőnek tűnő szokásai, de ha szeretjük egymást, meg kell próbálunk ezeket elfogadni, vagy megbeszélni, hogy mindenki jól érezze magát, és persze viszonozni is ugyanezt. Tehát, ha te elfogadod a párod dilijét, ő is fogadja el a te dilidet.

Hozzászólás írása