Tippek, hogy igazán sokáig tartson a párkapcsolat

Amikor elkezdődik egy kapcsolat, és tényleg egy hullámhosszon vagyunk, akkor biztosak vagyunk benne, hogy ez most örökké fog tartani. Összeházasodunk, együtt öregszünk meg, és halálunk napjáig szeretni fogjuk egymást. Ez azonban nem megy varázsütésre, tenni is kell érte.

De mi is lehet a hosszú és boldog párkapcsolat titka? Lássuk!

Odafigyelés: sokan nem is tudják, hogy a nem a gyűlölet a szeretet ellentéte, hanem a közöny, és bizony rengeteg kapcsolat megy tönkre az érdektelenség miatt. Egy kapcsolaton mindig dolgozni kell, odafigyelni egymásra, e nélkül hamar el fogunk hidegülni egymástól, és már nem lesz értelme együtt lenni.

Problémák megoldása: a gondok szőnyeg alá söprése egy kapcsolatban egyáltalán nem jó megoldás. Mindig a probléma feloldására kell törekedni, mégpedig a lehető leghamarabb. Nem érdemes halogatni, és várni a csodát, hogy egyszer csak önmagától megoldódik. Emellett, ha feloldatlan konfliktus van egy párkapcsolatban, akkor az elmélyül, és minden vita során a felszínre bukkan. Ilyenkor jönnek a „Már megint”, meg az „Állandóan” kezdetű mondatok, ezek pedig a kapcsolat megromlását is okozhatják.

Énidő: egy kapcsolatban ketten vagytok, viszont fontos, hogy lelkileg mindketten rendben legyetek, mert csak így tudtok a legtöbbet adni a másiknak. Lényeges, hogy magatokra is szánjatok időt, mert ez jót fog tenni a kapcsolatotoknak is.

Tisztelet: talán mondani sem kell, de egymás tisztelete az egyik legfontosabb eleme annak, hogy a párkapcsolat sokáig tarthasson. Nem vagyunk egyformák, így egymás különbözőségét is tiszteletben kell tartanunk.

Intim együttlétek: a legtöbb kapcsolatban egy idő után eltűnnek az együttlétek, ami bizony a kapcsolati válság egyik gyakori jele. Még akkor is megeshet ez, ha alapvetően két nagyon szenvedélyes emberről van szó, akik a kapcsolatuk kezdetén még alig bírták távol tartani egymástól a kezüket. A lángot mindig életben kell tartani. Előfordulhatnak gondot, potencia problémák, eltérő libidó, de akár az is, hogy unalmassá válik az együttlét. Ezen közösen kell dolgozni, hogy megoldást találjunk. Megéri!

Hozzászólás írása