Mobil tévézés vagy hagyományos tévézés?

Kétségtelen, hogy a mobileszközök világát éljük, sokan már nem is nagyon élnek az asztali szerkezetekkel. Mobilon tévézni és filmet nézni nem rossz dolog, de azért valljuk be, hiába a „tepsifon” vagy egy táblagép, semmilyen hordozható holmi nem pótolja azt az élményt, amikor az ember a kanapéra kucorodva, kezében popcornnal és a távkapcsolóval áll neki filmet nézni.

Mobileszközön tévézni nem rossz dolog, ha az ember szereti nézni, és nem akar lemaradni a kedvenc műsoráról. Hiába vannak ma már tepsifonnak csúfolt óriásmobilok vagy tabletek, azért egy teniszmeccset azon nézni bizony kihívás a javából. Azok számára azonban előnyös lehet, akik a már meglévő készülékük mellé akarnak mobiltévés előfizetést kötni, vagy egyszerűen csak sokat utaznak. Normális, hagyományos családi tévézésre nincs esély a mobileszközzel.

Tv nézés a mobilon?

Tv nézés a mobilon?

A méreten túl a mobilon való tévézéshez nem árt stabil internetkapcsolat sem, ami nem olcsó. Ráadásul az érzetet sem adja vissza a kis holmi, elmarad a családi mozizás, a távkapcsolóval való örökös szörfözés is.

A mobilos tévézésért ugyanúgy kell havidíjat fizetni, mint egy hagyományos tévénél. Ugyan léteznek applikációk, amelyekkel lehet az ingyenesen fogható csatornákat nézni (szintén folyamatos internetkapcsolat szükségeltetik hozzá), de nem mindenki a minimál csomagra, a közszolgálati adókra vágyik. A többinek azonban borsos ára van, és nem minden csatorna érhető el. A baj inkább az, hogy nem is lehet túl nagy csomagot megszerezni, még a legdrágább pakkokban sincs annyi adó, mint egy hagyományos készüléknél.

Utazáshoz kiegészítő lehet a mobiltévé, azoknak is ajánlott, akik nem tudnak megvenni egy csodakészüléket. Mindazonáltal elveszik a tévézés varázsa tőle, hiszen a nagyképernyős csodát pont a „széles vászon”, a távvezérlővel való kapcsolgatás, az állítható színek, kontrasztok, hangerő, és az élmények miatt szeretjük.

Hozzászólás írása