Mozogjon minél többet, télen is!

Télen, a fagyok, a hó és az ünnepek szeretik elfeledtetni velünk a sportolás fontosságát, holott télen nagyon fontos, hogy jó kondiban legyünk, így elkerülnek a betegségek, az ünnepek alatt felszedett kilók pedig könnyen lejönnek rólunk. Ne feledkezzen meg a meleg ruhákról, ha sportol!

A téli időszakban hajlamosak vagyunk ellustulni, és hanyagolni az edzést. Ennek rengeteg oka lehet, például kevés embernek van kedve a mínuszokban kint kocogni, magára venni több réteg sportruhát, vagy például az is elég hervasztó, hogy nagyon korán sötétedik.

Márkás női sportruházat

Márkás női sportruházat

Hogyan vegyük rá magunkat a mozgásra?

Válasszunk magunknak fix időpontot, például mindennap a munka után hétkor, vagy minden másnap. A lényeg az, hogy olyan időpontokat válasszunk, amiket tényleg be is tudunk tartani. Ha nem edzettünk egy adott időpontban, akkor büntessük meg magunkat valamilyen módon, hogy az motiválóan hasson ránk.

Mit igen, és mit ne?

Ha mindenképpen ragaszkodunk a kültéri sporthoz, akkor rétegesen öltözzünk fel. Olyan sportruhákat vásároljunk, amiben kényelmesen tudunk mozogni úgy is, ha fölé veszünk pulóvert vagy pulóvereket. Ha nagyon síkos az út, inkább ne fussunk, vagy csak olyan helyen, ahol fel van szórva a járda. A normál sportcipők nem arra vannak kitalálva, hogy a fagyott úton fussanak benne, könnyen baleset lehet a vége, szóval legyünk óvatosak! Azt is fontos megjegyezni, hogy ne fussunk bakancsban vagy csizmában, ugyanis ezeket a lábbeliket nem ilyen terhelésekre fejlesztették ki. Beltéri sportokból bármi jöhet, azonban az uszodával vigyázzanak azok, akik rohanásban vannak, mert nem tudnak időre normálisan megszárítkozni. Hosszú hajúaknak szintén nem előnyös a téli uszi, mert hiába a megfelelő fürdősapka, a haj azért akkor is vizes lesz valamilyen mértékben.

Hozzászólás írása