Nagy tavaszi átváltozások

Tavasszal – főként a gyengébbik nem képviselői – nagyon szeretnek új életet kezdeni. Nem kell drasztikusan megújíttatni magunkat, például egy jól megválasztott frizura, vagy egy új tavaszias szett jelentősen megváltoztathatja az embert.

Hogyan újuljunk meg?

A válasz nagyon egyszerű, elsősorban a belső megújulás a lényeg, ettől jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Ha az első lépés már megvan, utána jöhet a szépségápolás. Ilyenkor tavasszal érdemes merészebbet álmodni: egy drasztikus frizuraváltás megnövelheti az önbizalmunk. A tél után a megfáradt bőrünket kozmetikussal hozassuk rendbe. A kezünknek és a lábainknak is kijár egy kis kényeztetés, menjünk el manikűröshöz és/vagy pedikűröshöz. Egyre többen próbálják ki a lakkozás egy újabb formáját, a gél lakkot. A különbség a hagyományos technikához képest annyi, hogy a klasszikus lakkok levegőn száradnak, a gél változat pedig UV fény alatt, így sokkal tartósabb lesz a végeredmény. Fontos azonban, hogy ha nem muszáj, akkor kerüljük el az otthoni gél lakkozó szetteket!

Április van, itt az ideje a tavaszi megújulásnak!

Április van, itt az ideje a tavaszi megújulásnak!

Még ötletek

A megfiatalodott bőr, a vadonatúj frizura mellé új göncök is dukálnak. Nagy tévedés, hogy csak és kizárólag a gazdagok engedhetnek meg magunknak szép ruhákat, ma már viszonylag alacsonyabb költségvetésből is ki lehet gazdálkodni pár ruhát. Ha nagyon nincs pénzünk, ne ruházati szaküzleteket keressünk fel, hanem a szupermarketek polcain is tudunk találni kincseket. Az élelmiszerláncok polcain hetente megújuló a kínálat, és pénztárcabarát áron tudjuk feldobni a ruhatárunkat.

A wellnessezés is rendkívül jó hatással lehet ránk, ha ezt nem tehetjük meg, akkor járjunk szaunába, hogy távozzon a hosszú ideig testünkben gyűlő salakanyag. Aki szeretne napcsókolta hatást elérni, az be is ugorhat a szoláriumba néhány percre, de ne vigyük túlzásba, mert a túlságosan szoláriumozott bőr nem túl esztétikus. Ne hanyagoljuk el a rendszeres szépségápolást, így lesz bőrünk fiatalos és rugalmas!

Hozzászólás írása