Nyár előtti nagy ablakmustra

Mindjárt itt a jó idő, ilyenkor érdemes átnézni az ablakokat, és kitalálni, milyen újdonságokat szeretnénk a nyárra. Ugyanis nagyon nem mindegy az, hogy milyenek a nyílászárók állapotai, vagy, hogy milyen árnyékolók védenek meg minket a forró napsugaraktól.

Ablakok és ajtók átvilágítása

Itt az idő megnézni, hogy minden megfelelően szigetel-e, nincs-e esetleg valami megrepedve. Hiába a legjobb sötétítők, ha nyáron az ablakon át beömlik a forróság. Megpróbálhatjuk bevakolni a problémás részeket, vagy megoldani azt, hogy ne áradjon be a levegő. (ez télen sem jó, hiszen akkor meg a hideg jön be a lakásba, nem is beszélve a huzatról) Végső esetben vegyünk új ablakot vagy ajtót. Természetesen ez nem olcsó mulatság, de szerencsére már van lehetőségünk arra, hogy használtan, jó minőségű nyílászárókat szerezzünk be. Ezek nagyon jó minőségűek, és sokat lehet rajtuk spórolni, ráadásul a legtöbb sokkal strapabíróbb, mint némelyik új.

Használt Ablakok

Használt Ablakok: Ha szükséges, vegyünk új ablakot, redőnyöket!

Mi kerüljük eléjük, rájuk?

Ha a külcsín sokkal fontosabb, mint a tudás, akkor a reluxa vagy a szalagfüggöny számunkra a legideálisabb választás. A szalagfüggöny további előnye, hogy tereket is el lehet választani vele, nem csak az ajtó elé lehet felaggatni, viszont a reluxa sokkal könnyebben tisztítható. Viszont mind a kettő sokkal esztétikusabb látvány, mint egy redőny, ám utóbbi sokkal nagyobb hasznunkra van, hiszen teljes sötétséget tudunk varázsolni a lakásba, ráadásul kiváló hőszigetelő képessége van. Az ajtókra és ablakokra ilyenkor érdemes szúnyoghálót tetetni. Ha nincs beépített szúnyoghálónk, választhatunk a fix keretesek közül is, bár manapság már sokkal jobb megoldás, ha a redőny tokjába van építve a szerkezet.

Hozzászólás írása