Női táskabirodalom: a nélkülözhetetlen darabok

A nők imádják a táskákat, ám egy forgalmasabb utcán végigsétálva jól láthatjuk, hogy a legtöbb hölgyemény még mindig a válltáskát, és a retikült preferálja leginkább, és nem szívesen váltaná le másikra. Azt azonban érdemes leszögeznünk, hogy van néhány táska-alaptípus, ami egy stílusos gardróbnak elengedhetetlen kelléke.

Ha tehát mi magunk is ebbe a csoportba tartozunk: imádjuk a táskákat, de a megszokott kedvenceinket nem szívesen váltjuk le, akkor nekünk is érdemes megismerkednünk az alapdarabokkal!

Jó tanácsok kezdőknek és haladóknak

Amint megismertük a táskaválasztás rejtelmeit, megbarátkoztunk az összes táskafazonnak és azok hasznos és haszontalan (de annál inkább kedvelt) funkcióival, már könnyedén válogathatunk a boltok polcairól, és a kollekciónk hiányzó darabjait szempillantás alatt pótolni tudjuk. Emellett pedig nem nagy ördöngösség az sem, hogy gardróbunk meglévő darabjaival harmonizáljanak.

Hétköznapi sztár: kézitáska munkába menet

Praktikus választás minden hölgyemény részéről egy elegáns, rendezett kézitáska, amennyiben természetesen a mindennapi munkábajárásról van szó. Érdemes tudni, hogy egy olyan táska, amellyel szívesen járunk nap, mint nap dolgozni, stílusossága és funkcionalitása mellett leginkább semleges színű kell legyen, hogy bármilyen összeállítást is választunk hangulatunk szerint, nagyjából mindenféle öltözékünkkel harmonizáljon.

Ha pedig hivatalos dokumentumokat, vagy akár laptopot is magunkkal kell vinnunk munkahelyünkre, akkor olyan típust érdemes választanunk, amelyben külön helyet találunk eszközeink számára, és méretét illetően is passzol, vagyis minden elfér benne, amire csak szükségünk lehet.

Vállpántos táska, keresztben

Táskakollekció: néhány alapdarab minden kollekciónak elengedhetlen kelléke

Táskakollekció: néhány alapdarab minden kollekciónak elengedhetlen kelléke

Ezt a típust ide-oda rohanáshoz érdemes felvenni, amikor ügyes-bajos dolgainkat kell elintéznünk, esetleg egy barátnőzős délután elébe nézünk. Azért érdemes mindenképpen tartani egyet otthon belőle, mert kiváló útitárs, ha ügyeket kell intézünk, hiszen mindkét kezet szabadon hagyja, így nyugodtan tudunk mobiltelefonozni és kávézni mellette egyszerre, de tökéletes társ akkor is, ha egyik kezünkben a fagylaltot, másikban pedig az üdítőt tartjuk. Nem kell túlzásba esnünk azonban a választásnál a méretet illetően, itt ugyanis nagyon gyakran előfordul, hogy nagyobbat választanánk, mint ami valójában szükséges.

Van egy határ, ami nagyjából 23 és 26 cm közé esik, ha a táska átlóméretét vesszük, aminél nem érdemes nagyobbat választani, a túlzsúfolást elkerülendő. Ebben az esetben nem szükséges a semleges színekhez ragaszkodnunk, mint a dolgozós táska esetén, bátran lehet választani merészebb, feltűnőbb színeket is!

Univerzális alapdarab

A válltáskákból sosem elég, és a fenti ügyintézős, keresztben pántos válltáska mellé érdemes beszereznünk egy olyat, ami nem keresztpántos, hanem egy klasszikusabb típus. Ez abban az esetben lesz igazán hasznos, ha sokmindent kell magunkkal hordanunk, és szeretnénk a strandtáskát leváltani. Méretét illetően érdemes aszerint választani, hogy nagyjából mennyi dolgot szeretnénk belepakolni. Jó megoldás, ha olyan típust szerzünk be, ami erős kézfogantyúkkal rendelkezik, hiszen ha vállunk megelégeli a súlyt, akkor egy mozdulattal kezünk ügyébe kerülhet.

Elegáns retikül

Minden hölgyemény életében eljön az a pont, amikor egy estélyen, egy alkalmi rendezvényen, esküvőn, vagy állófogadáson kell részt vennie. Csinos, elegnás ruhához pedig elegáns táska dukál, így elengedhetetlen gardrób kellék a retikül. Ezek kis méretű darabok, amelyekben a mobiltelefon, a kulcs, a bankkártya és némi villámkozmetikum elfér, éppen csak a legszükségesebbek. Választhatunk visszafogottabb, szolidabb stílusút, vagy akár modern táskát is, sőt mesésen csillogó példányokból is találunk páratlanokat.

Sporttáskát mindenkinek!

Egyre több hölgy látogatja az edzőtermeket nap, mint nap, munka előtt, vagy éppen után. Mivel a sportoláshoz szükséges kiegészítők nagyobb helyet foglalnak, mint például a futócipő, törölköző, tusfürdő, edzőruha, jógaszőnyeg, jógatéglák, víz stb., ezért indokolt mindenképpen egy sporttáska beszerzése is. Ebben kényelmesen és praktikusan elfér minden, amire csak szükségünk lehet, valamint vállpántjainak és kézi fogantyúinak köszönhetően könnyedén is hordozhatjuk.

Weekender táska

A weekender táska, vagy más néven 48 órás táska egyre divatosabb a nők körében. Nem is csoda, hiszen elbűvölően elegáns kivitelezése, és praktikus kis rakterei miatt könnyen  bele lehet szeretni. Az egyik legmeghatározóbb darabjává válhat a táska kollekciónknak, ha beszerzünk belőle egyet. Hibátaln formáját ugyanis akkor is tökéletesen megtartja, ha teljesen telepakoljuk, ráadásul az utazás is stílusosabb lesz tőle, és hétvégi kiruccanásainkat tökéletesen képes kiegészíteni.

Hozzászólás írása