Nyári hajápolás

A kánikula beköszöntével nemcsak bőrünket, de hajunkat is védenünk kell a forró napsütéstől. Érvényes ez a nyári vakációra, de akár egy hétköznapi sétára is. Arról nem is beszélve, hogy a tavaszi fáradtság elmúltával sajnos hajunk nem regenerálódik magától, nagy szüksége van az odafigyelő, szakszerű ápolásra.

Az intenzív napsugárzás

Sajnos a nyári, fokozott napsütés hajunkat kiszárítja, és nagyon fakóvá is teheti. Így nemcsak bőrünket, hanem hajunkat is óvnunk kell a napsütéstől, amire legjobb megoldás egy kalap, vagy kendő használata. Ezzel hatékonyan megakadályozzuk a haj fakóságának kialakulását. Legtöbbünk számára nagyon fontos hajunk állapota, és hajlandóak vagyunk megvásárolni a legjobb termékeket hajunkra. Ezt nagyon jól is tesszük, hiszen a jobb termékek ma már nemcsak hajunk egészségét szolgálják, hanem a fejbőrét is, ami legalább ugyanannyira fontos, mint hajkoronánk állapota, hiszen az erős napsugárzás fejbőrünket is éppúgy érinti.

Fokozott védelem

Olaj a hajnak

Olaj a hajnak – nyáron hajkoronánk hálásabb érte, mint gondolnánk

Sajnos hajunk a legintenzívebb óvintézkedések ellenére is kiszáradhat, így érdemes a nyári hónapokban a megszokotthoz képest plusz védelemben is részesíteni. Ilyenkor figyeljünk oda arra, hogy legalább hajmosások után kenjük be hajunk végét hajolajjal, masszírozzuk alaposan bele, majd óvatosan mossuk ki. Ha az olajakat túl erősnek találjuk, akkor beszerezhetünk akár egy-egy intenzív hajkondícionálót is, ékességünk meg fogja hálálni.

Nyáron sok esetben klóros és sós víznek tesszük ki hajunkat, és bizony ezek is rendkívül kiszárítják. Fényét elveszíti, kifakul, és nagyon töredezetté válik. Az előbb említett hajolaj azért nagyon jó megoldás, mert az a klóros és sós víz erősen káros hatásaitól is teljes egészében megvédi hajunkat. Ha strandra készülünk, és hajkoronánkat egyébként is összefognánk, akkor érdemes a végeket bekenni előtte, és csak a strandolást követően kimosni belőle.

Hajszárító

A hajszárító túlzott használata semmilyen évszakban nem javasolt, mert nagyon kiszárítja, és töredezetté teszi azt. Azonban nyáron, amikor egyébként is folyamatos hőségnek van kitéve, kifejezetten érdemes kerülni teljesen a hajszárító használatát, és inkább hagyni szabadon megszáradni.

Hozzászólás írása