Pár trükk, amivel feldobhatjuk a fehér tereket

Ma az emberek hajlamosak minden falat fehérre festeni. Vagy például ott vannak az előregyártott házak, amik sokszor teljesen fehér terekkel kerülnek átadásra. Ez a fény és a tisztaság színe, és képes tágasságot és nyugalmat kölcsönözni bármilyen környezetnek, tehát nem véletlen, hogy ez az egyik leggyakrabban használt árnyalat a dekorációban.

Ettől függetlenül ennek is megvan a maga sötét oldala, a hideg és unalmas terek formájában, térfogat és érdekességek nélkül. Sokkal jobban járunk, ha megpróbáljuk lágyítani, vagy inkább még jobban kiemelni a fényét, amihez más színtartományok, bútorok, kiegészítők és felületek lesznek a segítségünkre.

A fehér szín könnyen változtatható

Ha az öltözködésben a fekete a joker szín, a dekorációban ezt a helyet kétségtelenül a fehér foglalja el. Nemcsak a terek világosságát és tágasságának érzetét fokozza, hanem nyugodt és elegáns légkört is teremt, függetlenül a dekorációs stílusunktól, mivel jól illik a klasszikus és az avantgárd kompozíciókhoz egyaránt. És ami még ennél is jobb, a színpaletta bármely más színével kombinálható, így egy fehér alapszínnel rendelkező szoba egy szempillantás alatt teljesen átalakíthatja a megjelenését.

Az El mueble magazinban láthatjuk, hogy néhány párna, egy kockás vagy színes szőnyeg elhelyezése az általunk választott színskálán elég ahhoz, hogy teljesen átalakítsa bármelyik szoba hangulatát.

Egy hálószobában néhány lámpa, pár színes párna és egy látványos szőnyeg teljesen friss és kötetlen személyiséget ad a térnek. A végeredmény csak attól függ, hogy milyen palettával kombináljuk. Néhány gazdag, élénk tónusú elem a leghatékonyabb módja annak, hogy egy fehér szobát dinamikusabbá tegyünk.

Az olcsó kiegészítők többször változtathatók

A fehér szín bármilyen palettához jól illeszkedik, és a választott kiegészítő tónustól függően teljesen különböző hangulatot eredményez. Ha narancssárgával retró jelleget ölt, akkor a kék különböző árnyalataival tökéletes tengerparti hangulat lesz. Igen, a kiegészítőkön keresztül a hangulatot az évszakhoz igazíthatjuk, ami még változatosabb.

Írta: variosip.hu

Hozzászólás írása