Pofonegyszerű vacsora: A töltött burgonya

A háziasszonyok szerint, a vacsora mindig legyen gyors, laktató és egyszerű! Senkinek nincs kedve egy fárasztó nap után órákat még a konyhába robotolni, hogy elkészüljön a vacsora az egész családnak. Megmutatunk egy olyan szuper receptet, mely hamar kész van, mindenki szereti és kitűnően lehet variálni.

Ez pedig nem más mint a töltött burgonya

És hogy hogyan variáljuk? Nézzük át a hűtőnket és játszunk el a gondolattal, hogy mikkel lehetne még jobban felturbózni a krumplikat! Az se fontos, hogy mindegyik burgonya ugyanolyan töltelékkel legyen töltve. Ha valaki szereti a csípőset, akkor a sajátjába tegyen valami csípős fűszert, ám ilyenkor célszerű megjelölni azt a burgonyát, nehogy valaki más egye meg (például szúrjunk bele egy fokpiszkálót).

töltött burgonya receptek

Szükségünk lesz 4 darab nagyobb fej burgonyára, 2 közepes darab újhagymára, egy csokor petrezselyemre, 4 szelet bacon-re, 2 evőkanál vajra, 2 gerezd fokhagymára, sóra, borsra, oregánóra és bazsalikomra ízlés szerint, 5 dkg sajtra és 4 darab tojásra. Ezenkívül viszont akármit, ami otthon van, beletehetünk a töltött burgonyába, legyen az kolbász, maradék felvágott, vagy krémsajt.

Elkészítéshez a 4 burgonyát alaposan át kell mosnunk, majd héjastól sós vízbe félpuhára kell főznünk. Amíg a krumpli fő, addig az újhagymát és a petrezselymet egy serpenyőbe megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott bacon szeleteket. Ha a krumpli félig megfőtt, próbáljuk meg minél ügyesebben kikaparni a belsejét egy kanál segítségével. A felolvasztott vajba beletesszük az apróra vágott fokhagymát, majd ezzel kikenjük a burgonyák belsejét. befűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal, majd beleszórjuk a krumplikba a sajt, hagyma, bacon, majd mindegyik tojás belsejébe beleütünk egy-egy tojást.

Pofonegyszerű vacsora: A töltött burgonya

Pofonegyszerű vacsora: A töltött burgonya

A tojás tetejére rápakoljuk a maradék bacont, a sajtot, majd egy kibélelt tepsibe sorakoztatjuk a töltött burgonyákat, majd 180 fokos sütőben olyan 20-30 perc alatt készre sütjük őket. Ha a burgonya megsült, várjuk, meg amíg kicsit kihűl, majd tálalhatjuk is. Az ember nem is gondolná, hogy egy darab krumplival jól tud lakni, ám az biztos, hogy ebből a töltött burgonyából mindenkinek elég lesz egy.

Hozzászólás írása