Ilyen azonnali hatásokat vált ki a szervezetedből egy masszázsmedence

A masszázsmedencéket rengetegen csak és kizárólag abból a célból vásárolják, hogy feldobják valamivel szürke hétköznapjaikat, hogy egy fárasztó és stresszes nap után elmerülhessenek bennük és feltöltődjenek, ezáltal megpihenhessenek egy kicsit otthonukban.

Rengetegen vannak ugyanis, akik az önmagában nem jelent pihenést vagy magnyugvást, hogy hazaérnek és magukra zárják az ajtót egy megfáradt nap után. A kanapé kényelme, a tévé hívogatása vagy kedvenc hobbijuk űzése talán elfeledteti velük a problémákat, de igazi rekreációs élményt nem garantálnak. Ez nem véletlen, hiszen erre csak olyan speciális eszközök képesek, mint amilyen például a masszázsmedence, ami képes testileg és lelkileg egyaránt feltölteni és ellazítani minket.

Ehhez pedig nincs is szükség többre, mint napi 15 percnyi pezsgőfürdőzésre, ami olyan szintű feltöltődést garantál számunkra, mintha legalább 2-3 órát aludtunk, illetve pihentünk volna.

Ez nem véletlen, kutatások szerint ugyanis a kellemes meleg víz olyan pozitív és jótékony változásokat indít el a szervezetünkben, aminek jóvoltából előnyös fizikai hatások várnak ránk, amelyek gyógyító tulajdonságaik révén valódi rekreációs eredménnyel kecsegtetnek számunkra. Hogy milyen azonnali hatásokat tud előidézni az, ha beleülünk a masszázsmedencébe? Lássuk!

Csökken a vérnyomás

Ilyen azonnali hatásokat vált ki a szervezetedből egy masszázsmedence

Ilyen azonnali hatásokat vált ki a szervezetedből egy masszázsmedence

A masszázsmedencében már az első 5 perc után bizonyítottan csökken a vérnyomás mértéke, aminek köszönhetően akár a magas vérnyomástól szenvedők, akár a stresszes életet élők számára komoly előnyökkel kecsegtet. Ez annak köszönhető, hogy a meleg víztől és a masszírozó hatástól szervezetünkben kitágulnak az erek, ezáltal pedig mérséklődni tud a nyomás a szervezetünkben az első öt perc alatt. A nyolcadik perc elteltével már minden egyes végtagunk teljesen felmelegedik, ami leginkább a javuló keringéssel magyarázható, és amivel kezeink és lábaink oxigénellátása is drasztikus mértékben javul.

Lazulnak az izmok és oldódik a stressz

A kellemes meleg vízzel megtöltött masszázsmedencében a kutatások szerint közel 10 percre van szükség ahhoz, hogy az izmok felengedjenek és ellazuljanak. Ez is a meleg víz és a masszírozó hatás együttes munkája, amivel az izmok rugalmasabbá válnak, és ha ilyenkor elvégzünk pár nyújtó gyakorlatot, néhány lazító mozdulatot, vagy csak egyszerűen nyújtózunk egy kiadósat, akkor olyan izomlazító hatást érhetünk el, amihez foghatót talán még soha nem tapasztaltunk. Az izomgörcsök feloldásával és az izmok lazulásával együtt pedig egy másik fontos dolog is bekövetkezik, méghozzá a stressz mértékének csökkenése, hiszen a lelki stressz bizony izomgörcsöket okoz, és előbbi oldásához bizony arra is szükség van, hogy fizikailag ellazuljunk. Ördögi kör ez, amiből a masszázsmedence jelent kiutat.

Fájdalomcsillapító hatás

A masszázsmedencének szintén bizonyítottan nagyon komoly fájdalomcsillapító hatása is van. A kutatások és a megfigyelések szerint elegendő negyedórányi fürdőzés ahhoz, hogy a kellemes meleg víz miatt testünk maghőmérséklete jelentősen megemelkedjen, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy izom- és ízületi fájdalmaink jelentős csökkenésnek induljanak, de például egy általános fejfájás is mérsékelhető lehet vele. Sőt mi több, ha mindez nem lenne elég, a maghőmérséklet emelkedése nagyszerű alapot jelent a pihentető alvás tekintetében, ezáltal alvásproblémák esetében szintén ajánlott a masszázsmedence gyakori alkalmazása.

A lelki egyensúly fenntartásáért

A testi hatás mellett a masszázsmedence azonban számtalan pozitív lelki hatást is képes kiváltani az emberből, ami kifejezetten komoly előny a felgyorsult világunkban, ahol nagyon nehéz lassítani és visszafogni a feszített tempót, amivel kapcsolatban rengetegen úgy érzik, hogy képtelenek kilépni a mókuskerékből. Ez valóban nem túl egyszerű, azonban egy jó masszázsmedencében elmerülve nagyon könnyen megőrizhetjük lelki egészségünket és békénket, hiszen a pezsgőfürdő testi és lelki feltöltődést egyaránt garantál.

A lágy és finom habok ugyanis ahogyan ellazítják az izmokat és képesek serkenteni a vérkeringésünket, mindemellett jótékony hatást gyakorolnak a vérnyomásra, a vércukorszintre, ezen felül pedig hozzásegítenek minket a pihentető alváshoz is. Ez a sok pozitív tulajdonság egyszerre járul hozzá ahhoz, hogy testünk mellett lelki nyugalom várjon ránk, ami egy fárasztó nap után képes ellazítani minket és elfeledtetni velünk a stresszt, az egész nap magunk előtt görgetett problémákat, illetve a holnap kihívásait. A masszázsmedencével legyűrhetjük a munkahelyi nyomást, a kimerültséget, a stresszt és önfeledt pillanatokat varázsolhatunk magunknak.

Hozzászólás írása