REVO-2: a leggyorsabb és legpontosabb megoldás koordináta mérőgépekhez

A milánói EMO 2015 kiállítás keretein belül mutatta be a nagyteljesítményű és megbízható ipari mérőgépeiről ismert Renishaw a méréshez használt műszerek legújabb generációját, avagy az 5 tengellyel és multi szenzorral ellátott REVO-2-t.

Koordináta mérőgépekhez tervezve

A Renishaw legújabb műszerét kifejezetten koordináta mérőgépekhez tervezte, méghozzá a forradalmi 5 tengelyes mérőfejek második generációjával a középpontban. A REVO-2, valamint az ehhez fejlesztett koordináta mérőgép vezérlő, avagy az UCC S5 a korábbi generációból megismert többszenzoros szisztémák sikereire épít, miközben a továbbfejlesztett technológiák képesek voltak növelni a teljesítmény és a pontosság mellett a kiterjedtebb kommunikációs képességeket is, így elérhetővé váltak a REVO szenzorok használatakor olyan újdonságok, mint az RVP, avagy az optikai érzékelők.

A REVO-2 ezen túlmenően nem csak a mérőfej tekintetében, hanem a mérési tartomány kapcsán is nagyobb lehetőségekkel rendelkezik, méghozzá pont az A-tengelyen – avagy negatív irányban –, amivel a gép sokkal jobb hozzáférést biztosít az egyes alkatrészekhez, és ezzel párhuzamosan képes csökkenteni a mérőtapintós rendszerek komplexitását is.

Rengeteg új fejlesztéssel

Milánói EMO 2015 kiállítás

Milánói EMO 2015 kiállítás

A REVO-2 a korábbi változatához hasonlóan a Renishaw programozói által kifejlesztett ATOM inkrementális optikai jeladó rendszerrel lett felszerelve, amivel a páratlanul pontos mérési teljesítmény miatt képes kombinálni a tartósságot a kiemelkedően kompakt, kis mérettel. Nem véletlen ebből kifolyólag, hogy az ATOM a világ legkisebb szűrő optikáját alkalmazó mérőfeje, amellyel lehetőségünk lesz akár 20 méter/perces sebesség elérésére, valamint 1 nm-es felbontás elérésére. Nagy előnye továbbá a rozsdamentes acélból és az üvegből készült lineáris és szög-mérőlécek alkalmazása, amivel a masina rengeteg iparágban nagyszerűen alkalmazható.

A REVO-2 jelenleg az egyetlen olyan rendszer a világon, amely képes arra, hogy egyszerre három mérőgépet vezéreljen, miközben szintén egyidejűleg két mérőfej tengelyeinek mozgását is lehetővé teszi, valamint gyűjti a mérési adatokat a vizsgált alkatrészekről a kétdimenziós és a háromdimenziós tapintómérők segítségével. Az ipari mérőműszer ezen túlmenően érdesség mérővel és érintésmentes szenzorokkal is rendelkezik, a vadonatúj elgondoláson alapuló mérőfejek pedig rendkívül kifinomult lézeres mérési-, és elektromos jelátviteli technológiát alkalmaznak, amivel nem csak a pontosabb mérések, hanem a profi adatrögzítési lehetőségek is biztosítva lesznek.

Hozzászólás írása