A szexualitás kérdése nagy mértékben befolyásolja a párkapcsolatokat

Mint az élet minden területén, a szerelmi kapcsolatokat sem csak az öröm pillanatai jellemzik; a konfliktusoknak és az elszigeteltséggel és ellenségeskedéssel kapcsolatos összes érzelemnek is helye van.

A leggyakoribb párkapcsolati problémák között olyan helyzetek jelennek meg, amelyekben vagy az egyik vagy mindkét partner részéről neheztelés és harag tapasztalható, vagy az elvárások, az együttélés vagy a kommunikáció rossz kezelése okozza. De ez nem minden!

A közhiedelemmel ellentétben a leggyakoribb párkapcsolati problémák nem csak a vitákhoz és a dühkitörésekhez kapcsolódnak. Néha sokkal finomabban és nehezebben felismerhető módon nyilvánulnak meg, olyan szokásokon keresztül, amelyeket akár természetesnek is vélhetünk, és amelyek normalizálódnak.

Lehet, hogy egy aprósággal kezdődik, egy rossz pillantással, a hiánnyal, vagy a szexuális kapcsolatok ritkulásával. Nem mindegy azonban, hogy csak a megszokásról beszélünk, vagy valamilyen egészségügyi problémáról, potenciazavarról.

A szexualitás megélésének módja közötti összeegyeztethetetlenségek

A szexualitás a párkapcsolati problémák egyik fő forrása, és számos olyan sajátossága van, ami megnehezítheti, hogy egyáltalán megpróbáljuk orvosolni ezt a fajta kellemetlenséget. Egyrészt a szex gyakran tabutéma még a partnerek között is, másrészt pedig félünk attól, hogy felfedjük sebezhetőségünket (legalábbis azt, amit sebezhetőségünknek vélünk), vagy attól, hogy a másik rosszul érzi magát.

Az ezzel kapcsolatos leggyakoribb problémák közül több a libidónk és a másik libidója közötti különbség, vagy az, hogy a másik ember nem tudja, hogy mit szeret, és félünk kimondani, hogy mi tetszik nekünk magunknak. Az ilyen jellegű intim kapcsolatokban az ízlés és a preferenciák közötti eltérések a hálószobán túlmutató hatásokkal járhatnak, amelyek a nyilvános beszélgetések pillanataiban is kifejeződnek, abban, ahogyan bármilyen kontextusban viszonyulunk egymáshoz. Ezt azonban csak az alapos kommunikációval orvosolhatjuk.

Hozzászólás írása