Csomagolás nyaralásra

Mielőtt útnak indulnánk, jól gondoljuk végig, mi mindent viszünk magunkkal, nehogy ott érjen minket nem várt meglepetés. A pakolástól sokan ódzkodnak, ennek ellenére próbáljuk minél alaposabban összeszedni a nyaraláshoz elengedhetetlen holmikat.

Utazás

Utazás

Ruhák

Ruhák tekintetében nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy bár nyaralni indulunk, az időjárás könnyen változhat, így a lenge nyári ruhák mellé legalább egy-két melegebb holmit, pulóvert és esernyőt is tegyünk be. Az erős napfény elleni védelemhez tegyünk el nyári kalapot vagy valamilyen világos színű fejfedőt. Praktikus ötlet, ha dupla annyi zoknit és fehérneműt viszünk magunkkal, mint amennyire átlagos esetben szükségünk lenne, így nem érhet minket meglepetés. Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy ha a városnézések során templomokat látogatunk, gyakran nem engednek be fedetlen vállal, így egy kendőt tanácsos magunkkal vinni, amivel a legnagyobb hőségben is eltakarhatjuk vállunkat. A kényelmes cipő alapvető kelléke a nyaralásnak, hiszen egy túrához vagy egész napos barangoláshoz nélkülözhetetlen. Fürdőruha nélkül nem indulhatunk el, ebből is mindenképp többet csomagoljunk el. Szemünket is tanácsos óvni az ártalmas napsugaraktól, ezért szerezzünk be egy olyan napszemüveget, ami kiszűri ezeket és teljes védelmet biztosít.

Kozmetikumok

Legalább két törölközőt vigyünk, így az egyiket használhatjuk strandoláskor, a másikat pedig a fürdőszobában. Vegyük sorra a mindennap használt tisztálkodószereinket, kozmetikumainkat. Így biztosan nem marad ki a tusfürdő, dezodor, testápoló, fogkrém és fogkefe, arckrém, valamint az arctísztításhoz szükséges lemosó, arctej sem. A naptej és a fényvédők semmiképp se maradjanak otthon. Utazás előtt célszerű szakember véleményét kikérni, hogy számunkra milyen típusú termék a legideálisabb bőrünk maximális védelméhez. A napfény hamar kiszárítja a bőrt, ezért vigyünk magunkkal hidratáló testápolót is.

Legjobb, ha a csomagolást azzal kezdjük, hogy biztos helyre elrakjuk az útlevelet, személyi igazolványt, biztosítást. Ezeket célszerű a pénztárcánkba tenni vagy egy külön erre a célra használt dossziéba. Ha a pénzt nem egy helyre tesszük, jobban járunk, hiszen ha egy csomagunknak lába kél, akkor is marad pénzünk, amit a többi táskában helyeztünk el. A bankkártyát érdemes a kézipoggyászban tárolni, mivel az utazás során bármikor kéznél kell lennie. Indulás előtt nem árt beszerezni egy országtérképet, az úticélunkról, illetve annak környékéről pedig a helyszínen is vásárolhatunk térképet, hogy megelőzzük a későbbi bonyodalmakat. Hála az internetnek, utazás, nyaralás előtt már jó előre informálódhatunk úti célunk jellegzetességeiről, környékbeli látnivalóiról.

Egzotikus Nyaralás

Egzotikus Nyaralás

A legtöbben elfelejtik, ám igenis lényeges, hogy a nyaralásra gyógyszerekből összeállított csomagot is vigyünk. Fájdalom- és lázcsillapító, hányás elleni gyógyszer, lázmérő, hashajtó és -fogó mindenképp legyen nálunk. Rovarcsípésekre felkészülhetünk kalciumtablettával, krémekkel, esetleg gyógyszerekkel is. Amennyiben rendszeresen szedünk valamilyen tablettát, azt semmiképp se felejtsük otthon. Célszerű rovarriasztókat is vásárolni, valamint érdemes elkerülni a mezítláb járást és az élénk, főként sárga ruhákat, melyet a rovarok előnyben részesítenek. Ha tengerhez utazunk, könnyen előfordulhat, hogy medúzacsípés ér minket. Ekkor a bőr kivörösödik, égető fájdalmat érzünk és viszketést. Gyógyír rá a hidegvizes borogatás, valamint a hűsítő, fájdalmat csökkentő krémek használata. Ha gyomorrontás, hasmenés keserítené meg a nyaralást, néhány napra foguk magunkat diétára, fogyasszunk sok folyadékot, szedjünk B6 vitamint és hányáscsillapítót. Nincs szükség kórházi felszerelésre, de néhány gézlap, ragtapasz, fertőtlenítő a sebek kezelésére bármikor jól jöhet. Bebiztosíthatjuk magunkat, ha még indulás előtt informálódunk, úticélunk környékén milyen az egészségügyi ellátás.

Hozzászólás írása