Gyógynövények, melyek megszüntethetik a menopauza kellemetlen tüneteit

A változókornak különböző szakaszai vannak. Az első fázis az utolsó menstruációt megelőző fázis, és ezt hívjuk premenopauzának, melyet a csökkenő sárgatesthormon, vérzészavarok, illetve a tüszőrepedés elmaradása jellemez.

Az ezt követő szakasz a Perimenopauza, mely jellemzően minimális progeszteron, és csökkentő ösztrogénszinttel jár. Ezek összessége már előidézheti a változókorral járó kellemetlen tüneteket, mint például a hőhullámokat, az izzadást, az ingerlékenységet, a hangulatingadozást, és a szorongást.

A posztmenopauza szakaszban pedig már minimális a progeszteron, és az ösztrogén termelés. Ez már komolyabb betegségeket is előidézhet, mint például a csontritkulás, a cukorbetegség, az érelmeszesedés, a koszorúér-betegségek, illetve az inkontinencia.

Természetes megoldás a klimax tüneteinek enyhítésére

Való igaz, hogy néhány tünetet enyhíthetünk akár hormonpótlással is, ám ezzel érdemes elővigyázatosnak lenni, hiszen hosszútávon komoly mellékhatásokat, és megbetegedéseket is előidézhet. Szerencsére léteznek, és napjainkban egyre népszerűbbek azok a természetes kezelési lehetőségek, melyek függőségek és mellékhatások nélkül tudják ezeket a klimax-al járó tüneteket enyhíteni, vagy akár teljesen meg is szüntetni.

A gyógynövények magas hatóanyagokkal rendelkeznek, ennek köszönhetően a jótékony hatásukat rövid időn belül észlelhetjük, ha a természetes gyógynövényes készítmények mellett döntünk.

Az ayurvédikus gyógynövények hatékonyak lehetnek az ösztrogénhiány okozta tünetek kezelésében, illetve használhatóak a női egészség támogatására is. A 3 leghatékonyabb gyógynövény, melyeket erre a célra használhatunk pedig az Ashwaganda, a Shatavari, illetve a Guggul.

A Prana Harmonyum egy olyan folyékony kivonat, melynek fogyasztása nem igényel semmilyen előkészítést, csupán a napi adagolást kell betartani. Tartalmazza a fent említett gyógynövények kivonatát, így hatékonyan csökkenthető vele a menopauza idején jelentkező hőhullám, a szorongás, a depresszió, sőt még a nagy mértékű hízás is.

Ezt a hormon, és alkoholmentes készítményt közvetlenül a szájba kell helyezni, hiszen így a benne található hatóanyagok a száj-nyálkahártyáján keresztül nagyon gyorsan felszívódnak, így szinte rögtön el tudnak jutni a sejtekhez.

Hozzászólás írása