Kezünk a névjegyünk

Egy ápolt, vagy kevésbé ápolt kéz nagyon sokat elárul tulajdonosáról; valójában olyan, mint a névjegy. A kéz bőrének tapintásából, a körmökről sokat megtudhatunk viselőjének szokásairól, egyéniségéről, és természetesen az egészségi állapotáról is, fordítsunk tehát gondot ápolására.

Gyönyörű körmök

A körmök a szervezetben lezajló legapróbb változásokra is érzékenyen reagálnak, így ha szakember vet rájuk egy-egy pillantást, egészségügyi állapotunkról is sokat meg fog tudni mondani. A legtöbb aprócska elváltozás azonban csak vitaminhiányunkat, vagy azt jelzi, hogy túl sok vegyszerrel találkozunk minden nap, így nem kell azonnal megijednünk, ha egy-egy picurka fehér foltot vagy csíkot felfedezünk rajtuk. Ezek miatt sokszor elvékonyodhat a köröm felszíne, ami által töredezetté, puhává, könnyen szakadóvá válnak, pedig sokan vágyunk a szép hosszú, nőies és erős körmökre.

Az ápolás nem igényel feltétlenül szaktudást

Kézápolás felsőfokon

Kézápolás felsőfokon – némi odafigyeléssel sokat javíthatunk körmeink és kezünk állapotán

Még mielőtt azt gondolnánk, hogy megfelelően karban tartani körmeinket csak egy szakember tudja, vessünk inkább néhány pillantás a speciális termékekre. Ma már számtalan vitaminkészítményt és kézkrémet találunk a polcokon, amik könnyedén képesek biztosítani az egészséges növekedést. Fontos tudni, hogy a körmök jó állapotát a körömágy biztosítja, mert a tápanyag innen jut a szarurétegbe, így erre a területre is érdemes különös figyelmet fordítani.

 Mit tehetünk?

Alapvető, hogy körmeinket soha ne rágjuk, és ne tépkedjük a bőrt ujjainkról. A körömágy bőrét ne vágjuk ki, inkább óvatosan toljuk vissza, akár a szakemberek. Ehhez speciális eszközt vásárolhatunk tőlük is. Ha egy mód van rá, körmeinket is inkább reszeljük, mintsem vágjuk őket. Érdemes olyan kézápoló krémet választanunk, amely egyben a körömágy számára is biztosít vitaminellátást, és ha lehet, naponta többször masszírozzuk át kézfejünket, ujjainkat, hogy javítsuk a vérellátást. Valamint, amennyiben körmeink állapota indokolja, használjunk bátran vitaminos, színtelen körömvédő lakkot, amellyel kúraszerűen ápolhatjuk.

Hozzászólás írása